Loredana

Loredana

Powered by
Last.fm

Loredana (pe numele real Loredana Groza, nascuta pe 10 iunie, 1970 in Onesti, Romania) este considerata a fi cea mai de succes, extravaganta si carismatica cantareata de pop din Romania. A inceput sa cante la varsta de trei ani si a continuat sa cante si in timpul scolii generale si a liceului. Cand avea 14 ani, a fost descoperita de compozitorii Dumitru Morosanu si Jold Kerestely, care au invitat-o la Bucuresti la spectacolul de descoperiri de talente "Steaua fara nume". A participat la acest concurs si in anul 1986, cand l-a si castigat la varsta de doar 16 ani. In acelasi ani a participat si la Festivalul National de Muzica Mamaia, unde a castigat premiul pentru cel mai nou artist, lucru care a transformat-o in cel mai tanar castigator al festivalului din toate timpurile.

Discografie:
1988 - Bună seara, iubito
1989 - Un buchet de trandafiri
1994 - Atitudine
1995 - Nascută toamna
1996 - Tomilio
1998 - Lumea e a mea
1999 - AromAroma
2000 - Diva Inamorata
2001 - Agurida
2002 - Zaraza - Vânzătoarea de plăceri
2003 - Fata cu şosete de diamant
2004 - Zig Zagga Extravaganza
2006 - Jamparalele
2007 - My Love
2007 - Made in Romanie
2009 - Sundance

Asculta:
Buna seara, iubito
Marioara de la Gorj
Vreau toata noaptea
Zig Zagga
Extravagantza

Last.fm |MusicBrainz





Recomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje