Leonard Cohen

Leonard Cohen

Powered by
Last.fm

Leonard Cohen (nascut pe 21 septembrie, 1934 in Montreal, Canada) este poet, scriitor si compozitor. Cariera sa muzicala a umbrit munca sa de poet si scriitor, chiar daca a continuat sa publice poezie si dupa ce a reusit sa aiba un succes imens ca muzician. Piesele de la inceput ale lui Cohen sunt inspirate din muzica folk, atat in termeni de melodicitate, cat si ca instrumentatie; din 1970, lucrarile sale incep sa fie influentate de o serie de stiluri muzicale populare si de muzica de cabaret. Din 1980 a inceput sa cante pe o voce joasa de bass, care a devenit o caracteristica a pieselor sale, acompaniat de sintetizatoare si un cor de femei la backing vocals.

Piesele lui Cohen sunt de cele mai multe ori emotionale si au versuri complexe, inspirandu-se destul de mult din jocurilor metaforice de cuvinte din poezie. Munca sa exploreaza de cele mai multe ori teme ca religia, izolarea si relatii interpersonale complexe. Muzica lui Cohen a influentat pe foarte multi alti artisti de-a lungul timpului si s-au facut mii de coveruri dupa piesle sale.

Discografie:
Songs of Leonard Cohen, 1967
Songs from a Room, 1969
Songs of Love and Hate, 1971
New Skin for the Old Ceremony, 1974
Death of a Ladies' Man, 1977
Recent Songs, 1979
Various Positions, 1984
I'm Your Man, 1988
The Future, 1992
Ten New Songs,  2001
Dear Heather, 2004


Asculta:
Dance Me To the End of Love
Democracy
Hallelujah
The Stranger Song

Last.fm |MusicBrainz



Recomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

La ce festival de muzica mergi in vara lui 2017?
|Rezultate|Alte sondaje