Judas Priest

Judas Priest

Powered by
Last.fm

Judas Priest este una dintre cele mai cunoscute si importante trupe de heavy metal din lume. Trupa a fost infiintata in 1969 de chitaristul John Perry (care a decedat la scurt timp si a fost inlocuit de Earnest Chataway), Bruno Stapenhill (bas), John Partridge (tobe) si Alan Atkins (voce).

Judas Priest sunt considerati "Metal Gods" si una dintre cele mai influente trupe de metal din lume. A lansat 16 albume de studio si a vandut peste 35 de milioane de copii. La inceputul anilor '90 trupa s-a destramat. De-a lungul timpului membrii au tot colaborat pentru turnee si albume, dar reuniunea finala si oficiala a avut loc in 2003.

In prezent, Judas Priest este formata din K.K. Downing (chitara, backing vocals), Ian Hills (bas, backing vocals), Rob Halford (voce), Glenn Tipton (chitara, clape, sintetizatoare, backing vocals) si Scott Travis (tobe, percutie).

Discografie:

- Rocka Rolla (1974)
- Sad Wings of Destiny (1976)
- Sin After Sin (1977)
- Stained Glass (1978)
- Killing Machine/Hell Bent for Leather (1978)
- British Steel (1980)
- Point of Entry (1981)
- Screaming for Vengeance (1982)
- Defenders of Faith (1984)
- Turbo (1986)
- Ram It Down (1988)
- Painkiller (1990)
- Jugulator (1997)
- Demolition (2001)
- Angel of Retribution (2005)
- Nostradamus (2008)

Asculta:

- Before the Dawn
- Better by you, better than me
- Hell bent for leather
- The Ripper
- Rocka Rolla
- Don't go

Site oficial

Last.fm |MusicBrainz



Recomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje