Jose Carreras

Jose Carreras

Powered by
Last.fm

José Carreras s-a nascut in 5 decembrie 1946 in Barcelona, Spania, iar 8 ani mai tarziu are prima sa aparitie publica la Radioul National Spaniol, unde interpreteaza ’’La Donna e` Mobile’’. Isi face debutul ca tenor in 1970 cand interpreteaza un rol principal alaturi de Monserrat Caballe` in ’’Donizetti`s – Lucrezia Borgia’’. In 1972, dupa interpretarea rolului Pikerton in ’’Madama Butterfly’’ de la New York City Opera, faima sa depaseste granita batranului continent, fiind ovationat atat de publicul cat si de criticii americani. Presa il adora, iar chipul sau cu alura misterioasa incepe sa apara in cat mai multe publicatii cu nume sonore in lume.

Fanii de pretutindeni il adora, intelegand ca este un artist care are ceva unic de spus in muzica clasica.
José Carreras cucereste si ultimii sceptici ca fiind unul din ’’Cei trei tenori’’, alaturi de Placido Domingo si Luciano Pavarotti, cu care incepe in 1990 o serie de concerte foarte populare si continuate pana in 2003 cand Luciano Pavarotti datorita unor probleme de sanatate se retrage.


Cariera sa cuprinde peste 60 de roluri interpretare pe marile scene muzicale ale lumii, dar si inregistrari cu mari artisti ce au performat in afara ariei muzicii clasice: Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman si multi altii. Tenorul dovedeste lumii intregi ca are o personalitate puternica, luptand si invingand aproape miraculos leucemia, iar din 1988 dupa recuperarea sa, José Carreras infiinteaza ’’Fundatia Internationala José Carreras pentru lupta impotriva leucemiei’’. Dupa infiintarea fundatei aloca timp pentru strangerea de fonduri, organizand din 1995 gale live la televiziunea din Leipzig, reusind sa stranga pana in prezent din donatii peste 71 milioane de euro.

Last.fmRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje