Johnny Cash

Johnny Cash

Powered by
Last.fm

Johnny Cash - (26 februarie 1932 – 12 septembrie 2003) solist vocal, chitarist si compozitor american de muzica country, considerat a fi unul dintre cei mai influenti muzicieni americani ai secolului XX.

Cunoscut datorita vocii sale grave, joase de bariton, sunetul si senzatia unui "tren de marfa" pe care o crea trupa sa Tennessee Three, precum si pentru atitudinea si stilul sau de imbracaminte intunecate, ce i-a castigat renumele de "Man in Black" ("Omul in negru"). 

Majoritatea muzicii lui Cash evoca teme triste, de suferinta morala si de salvare: "I Walk the Line", "Folsom Prison Blues", "Ring of Fire", "Get Rhythm", "That Old Wheel" (un duet cu Hank Williams Jr.), "Cocaine Blues", "Man in Black". A inregistrat de asemenea si cateva piese cu continut comic precum: "One Piece at a Time", "The One on the Right Is on the Left", "Dirty Old Egg-Sucking Dog", "A Boy Named Sue", un duet cu June Carter intitulat "Jackson".

De-a lungul carierei sale de aproape 50 de ani, Cash a vandut peste 90 de milioane de albume si a ajuns sa ocupe o pozitie de varf in istoria muzicii.

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje