Jay-Z

Jay-Z

Powered by
Last.fm

Jay-Z, pe numele sau real, Shawn Corey Carter (nascut la 4 decembrie 1969 in Brooklyn, New York) este un rapper american si fondator al Roc-A-Fella Records. Este cunoscut sub mai multe nume de scena, inclusiv S. Carter, Jigga, Hova, J-Hova MC. Este considerat unul dintre cei mai prolifici si de succes artisti americani ai '90 si este cunoscut pentru utilizarea sa de metafore, freestyling, jocuri de cuvinte.

Este unul dintre cei mai respectati rapperi din industria muzicii. S-a casatorit cu Beyonce in aprilie 2008. Jay-Z este unul dintre fondatorii Roc-A-Fella Records, o casa de discuri hip-hop, care, de asemenea, a lansat carierele lui Beanie Sigel, Kanye West, Memphis Bleek, Young Gunz, Freeway si Teairra Mari.

Discografie:

    * Reasonable Doubt (1996)
    * In My Lifetime, Vol. 1 (1997)
    * Vol. 2... Hard Knock Life (1998)
    * Vol. 3... Life and Times of S. Carter (1999)
    * The Dynasty: Roc La Familia (2000)
    * The Blueprint (2001)
    * The Blueprint²: The Gift & The Curse (2002)
    * The Black Album (2003)
    * Kingdom Come (2006)
    * American Gangster (2007)
    * The Blueprint 3 (2009)

Site-ul oficial al artistului.

Melodii ale lui Jay-Z:

Run this town

Death of auto-tune

99 problems

Last.fm |MusicBrainz



Recomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje