Jamiroquai

Jamiroquai

Powered by
Last.fm

Jamiroquai este o trupa londoneza de funk, acid funk infiintata in 1992. Membrii permanenti ai trupei sunt Jason "Jay Kay" Cheetham (voce) si Derrick McKenzie (tobe), iar printre colaboratori se numara Matt Johnson (clape), Rob Harris (chitara), Paul Turner (bas) Sola Akingbola (percutie) si Lorraine McIntosh (voce).

Numele trupei este inspirat din cuvintele "jam session" si "iroquai", ce provine de la termenul Iroquis (un trib amerindian). Formatia era initial formata din Jay Kay, Toby Smith (clape), Stuart Zender (bas), Nick Van Gelder (tobe) si Wallis Buchanan (didgeridoo).

Mascota trupei, care apare pe majoritatea albumelor, este Buffalo Man, personaj dintr-un desen ce il reprezinta pe Jay Kay cu o palarie cu coarne pe cap.

Discografie:

- Emergency on Planet Earth (1993)
- The Return of the Space Cowboy (1994)
- Travelling Without Moving (1996)
- Synkronyzed (19999)
- A Funk Odyssey (2001)
- Dynamite (2005)
- High Times: singles 1992-2006 (2006)

Site oficial

Last.fm |MusicBrainz



Recomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje