Howlin' Wolf

Howlin' Wolf

Powered by
Last.fm

Howlin' Wolf (1910-1976), pe numele său adevărat Chester Arthur Burnett, a fost un muzician american de blues. Porecla şi-a luat-o din legendele bunicului său despre lupii care bântuiau prin Mississippi, locul său natal. La 1,92 m înălţime şi 136 de kilograme, Wolf era o prezenţă impunătoare, cu una din cele mai puternice şi mai memorabile voci ale blues-ului din Chicago al anilor 1950. Revista Rolling Stone i-a oferit lui Howlin' Wolf poziţia cu numărul 31 într-un top al cleor mai buni 100 de interpreţi ai tuturor timpurilor.

Wolf a dobândit celebritatea după ce s-a mutat în Memphis. Acolo, Sam Phillips, cel care i-a lansat pe Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis l-a numit pe Wolf "cea mai mare descoperire a sa".

Wolf a avut o influenţă foarte puternică asupra evoluţiei stilului de blues electric, iar împreună cu Muddy Waters îşi dispută particula de "rege" al blues-ului din Chicago. A scris şi popularizat un număr mare de melodii devenite, apoi, standarde de blues, cum ar fi Smokestack Lightnin', Spoonful sau How Many More Years

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje