Gwen Stefani

Gwen Stefani

Powered by
Last.fm

Gwen Renee Stefani (3 octombrie 1969)  este o cântăreaţă americană, compozitoare, designer de modă şi ocazional actriţă. Stefani a debutat în anul 1992 ca şi solistă a formaţiei ska No Doubt. Cel de-al treilea album al grupului, intitulat Tragic Kingdom i-a propulsat la statutul de staruri, vânzând şaisprezece milioane de exemplare pe plan mondial. Cântecele extrase pe single de pe acest album au avut un mare succes în lumea anglofonă, în special „Just a Girl” şi „Don't Speak”. Popularitatea grupului a intrat în declin odată cu lansarea celui de-al patrulea album, Return of Saturn, în anul 2000. Cel de-al cincilea album Rock Steady a primit laude din partea criticilor şi a readus No Doubt în atenţia publicului.

Stefani a înregistrat primul său album solo în anul 2004 - "Love. Angel. Music. Baby.", influenţat de muzica anilor 1980. Albumul a produs trei cântece de top 10 în Italia, România şi Marea Britanie. Al treilea single, „Hollaback Girl” a devenit primul download digital care s-a vândut în peste 1 milion de copii, atingând locul 1 în Statele Unite. Cel de-al doilea album solo al artistei, The Sweet Escape a fost lansat în luna decembrie a anului 2006. Acesta a beneficiat de un succes moderat pe plan internaţional, cu aproape 2 milioane de exemplare vândute în primul an. În urma succesului internaţional, single-ul care dă numele albumului a ajuns pe prima poziţie în United World Chart

În anul 2003, Stefani şi-a lansat prima linie vestimentară : L.A.M.B., pe care a dezvoltat-o în anul 2007, odată cu lansarea liniei Harajuku Lovers. Cântăreaţa s-a căsătorit cu muzicianul Gavin Rossdale în anul 2002, iar în 2006 a dat naştere primului copil al cuplului, un băieţel, pe care l-au numit Kingston James McGregor Rossdale, fiind urmat de Zuma Nesta Rock Rossdale, născut în 2008.

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje