Guns N' Roses

Guns N' Roses

Powered by
Last.fm

Anii ’80 au adus multe schimbări pe scena rock la nivel mondial, iar noul val de formaţii glam rock a fost reprezentat cu succes de către grupul american GUNS N’ROSES.

Grupul este considerat un demn urmaş al celebrilor Rolling Stones în ce priveşte atitudinea în viaţa particulară, dar şi pe scenă. Încă de la înfiinţare,  in 1985, punctul de atracţie a fost solistul vocal AXL ROSE, pe numele său adevărat William Bruce Rose, care a dat grupului un farmec aparte prin timbrul său vocal, dar şi prin prestaţia live.

Primul album a fost şi marele succes al grupului. Intitulat “Appetite For Destruction”, discul s-a clasat la scurt timp după lansare, în 1987, pe locul întâi în topul Billboard, dar a ocupat poziţii fruntaşe şi în multe  topuri europene devenind cel mai popular album rock al acelor ani.

Celebritatea la nivel mondial este consolidată printr-o serie de turnee şi apariţii la  festivaluri importante avand ca punct de referinţă Monsters Of Rock, la Castle Donington, în 1988, unde au cântat în faţa a 100.000 de spectatori.

Începând cu anii ’90, GUNS N’ROSES devine un simbol nu numai pentru amatorii muzicii rock, ci şi pentru iubitorii muzicii mainstream. Apariţia în 1991 a dublului album “Use Your Illusion I + II”, a făcut ca adresabilitatea grupului să fie şi mai largă, iar piese precum Don’t Cry, November Rain sau Knockin’ On Heaven’s Door (cover Bob Dylan) să fie fredonate de toate categoriile de public. Aceste două albume au devenit rapid un alt succes pentru grup, fiind placate de 7 ori cu discuri de platină.

După 1993 GUNS N’ROSES  se desfiinţează şi când nimeni nu se mai aştepta, în 2008, revine în atenţie cu un nou disc de studio numit “Chinese Democracy” . A fost marea surpriză a anului 2008 şi în acelaşi timp, un come back de referinţă în istoria rock-ului.

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje