George Michael

George Michael

Powered by
Last.fm

Georgios Kyriacos Panayiotou, cunoscut drept George Michael, s-a nascut pe 25 iunie 1963. Desi a ajuns cunoscut in intreaga lume ca fiind jumatatea duo-ului Wham!, George Michael si-a asigurat faima odata cu aparitia primului sau album solo - "Faith", lansat in 1987.

Cariera sa de artist a inceput prin infiintarea unei trupe The Executive, alaturi de prietenii Andrew Ridgeley, Paul Ridgeley, Andrew Leaver and David Mortimer cunoscut si sub numele de David Austin. In 1981, formeaza impreuna cu Andrew Ridgeley duo-ul Wham!. Primul album al trupei, "Fantastic", a fost un succes instant, la mai putin de un an lansand primul lor single - "Wham Rap!"

Pana in prezent, artistul a vandut peste 80 de milioane de discuri in intreaga lume, conform site-ului sau oficial. A cantat alaturi de mai multi artisti renumiti precum Elton John – controversatul cantec de protest adus razboiului din Iraq - `Shoot the Dog` sau Paul McCartney.

Initial rezervat asupra orientarilor sale sexuale, George Michael a confirmat in cele din urma ca este homosexual, dupa numeroase scandaluri publice de indecenta. Piesa "Jesus to a Child" este de fapt un tribut adus fostului sau partener Anselmo Feleppa, decedat din cauza virusului HIV.

Site Oficial

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje