Gentleman

Gentleman

Powered by
Last.fm

Gentleman (pe numele real Tilmann Otto, nascut in 1975 in Osnabrück, Germania) este un cantaret german de muzica reggae.

Gentleman locuieste in Cologne, dar uneori declara ca Jamaica este cea de-a doua lui casa. Este fiul unui preot luteran si este tatal a doi copii, Samuel si Tamica, iar in momentul de fata are o relatie cu Tamika, o cantareata din trupa Far East Band, care l-a acompaniat in primul lui turneu din Germania in 2002.

A calatorit in Jamaica cu regularitate inca de cand avea 16 ani. Se spune ca a devenit dependent de colectia de albume reggae a fratelui sau si astfel a vrut sa ajunga sa vada Jamaica cu proprii ochi. Insula a devenit o a doua casa pentru el. Gentleman este considerat a fi un artist popular de muzica reggae chiar si in Jamaica, lucru pe care el il considera o adevarata onoare.

Cariera lui a inceput prin colaborarea cu trupa Freundeskreis care i-a produs piesa "Tabula Rasa". Dupa ce si-a inceput cariera ca DJ, muzica lui s-a reorientat inspre genul clasic de muzica reggae, ca cel practicat de Bob Marley. Canta in engleza sau patois. Prin cantece precum "Send A Prayer" Gentleman isi exprima credinta lui profunda in Dumnezeu, desi nu adereaza la nicio religie.

Albumul lui Confidence a ajuns pe locul 1 in topurile din Germania in 2004.

Discografie:
1999    Trodin On   
2002    Journey To Jah   
2003    Gentleman & The Far East Band Live   
2004    Confidence   
2007    Another Intensity
2010    Diversity

Piese cunoscute: Intoxication, Superior, On We Go.

Last.fm |MusicBrainz



Recomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje