Dubioza Kolektiv

Dubioza Kolektiv

Powered by
Last.fm

Recent nominalizati de catre IMPALA (Organizatia Companiilor de Muzica Independente Europene) pentru "Cel mai bun album independent al anului", alaturi de nume mari ca Skunk Anansie, Underworld sau The National, Dubioza Kolektiv este poate cel mai in voga live act balcanic din ultima perioada.

Recunoscuti de BBC si Time Magazine ca o adevarata “voce” a Bosniei, Dubioza Kolektiv sunt intr-adevar o trupa care ia muzica in serios. Atat soundul lor plin de forta cat si versurile politice explicite exprima o revolta impotriva coruptiei si ingradirii libertatii personale dar si un strigat pentru pace, razboiul fiind o realitate traita in fapt de toti membrii trupei. Daca atunci muzica reprezenta un refugiu, la fel ca buncarele din pivnite unde artistii repetau (atunci cand aveau curent), astazi ea este o portavoce cu care au reusit sa atraga atentia intregii Europe.

Cu peste 100 de concerte anual, 5 albume si un al saselea in lucru, DK s-a facut auzita pe scenele celor mai mari festivaluri europene in ultimii 8 ani. Sziget Festival, Exit Festival, Eurosonic Festival, Balkan Trafik Festival, Socha Reggae Riversplash Festival , Real Beat Festival, Dirty Old Festival, Fusion Festival, Topvar Rock Festival sunt doar o mica parte din locatiile in care fenomenul Dubioza Kolektiv a adunat mase.

Soundul lor, o combinatite reusita de dub, reggae, hard core si etno bosniac dar si prestatiile lor live incediare au facut ca DK sa fie una dintre cele mai de success si cerute trupe din zona.

Last.fmRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje