Depeche Mode

Depeche Mode

Powered by
Last.fm

Din pacate nimeni nu va putea sa-ti explice ce este Depeche Mode. Trebuie sa-i asculti si sa afli singur. Dar ce vrem sa facem totusi este sa trecem in revista, foarte pe scurt, istoria acestei mari formatii. Nu va fi la fel de interesant precum un Behind the music de la VH1, dar va fi cel putin la fel de cuprinzator!

1977 - 1980: Visul unei nopti franceze, cum s-a nascut Depeche Mode
La sfarsitul anilor '70, Andrew Fletcher, Vincent Clarke si Martin Gore au incercat mai multe combinatii de artisti pana sa ajunga la formula numita Depeche Mode. Cei trei au facut parte pe rand din formatii precum No romance in China, The Plan, Norman and The Worms, Composition of Sound si in cele din urma The French Look. Dave Gahan a intrat in vizorul grupului prin Vincent Clarke care-l ascultase cantand melodia lui David Bowie, "Heroes". Vincent Clarke, Dave Gahan, Martin Gore si Andrew Fletcher au format astfel Depeche Mode.

1981 - 1987: Martin Gore se maturizeaza ca un compozitor si songwriter
Primele single-uri scoase de formatie au fost Dreaming of Me, New Life si Just can't get enough. Acesta din urma a fost si primul lor hit. Single-urile au stat la baza primului album, Speak and Spell, despre care Dave Gahan insusi a zis ca era pur si simplu un efort pentru fanii care stiau ce le place. Criticii au fost de acord cu el.Vincent Clarke nu a fost foarte multumit de directia pe care o lua formatia si a parasit-o (a fost inlocuit de Alan Wilder). A promis ca va continua sa scrie cantece.

Promisiunea nu s-a concretizat si Martin Gore a devenit principalul compozitor de versuri. Nu a fost o alegere tocmai proasta pentru ca primul single scos de formatie fara Clarke, See you, le-a intrecut pe toate celalalte pe care le produsesera pana atunci. Pana la al patrulea album Depeche Mode (Some great reward din 1984), Martin abordase in cantecele sale subiecte politice (Everything counts), sociale (People are people), religioase (Blasphemous rumours) si tabu-uri sexuale (Master and Servant).

citeste mai departe

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

1 comentariu

Depeche Mode
florar
#1 -

remake

am fost si voi mai fi si pe 15 mai

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje