Christina Aguilera

Christina Aguilera

Powered by
Last.fm

Christina Maria Aguilera (18 decembrie 1980) este o cantareata pop si o compozitoare din Statele Unite ale Americii. Aguilera a semnat cu casa de discuri RCA Records imediat dupa inregistrarea piesei „Reflection” pentru filmul Mulan, devenind ulterior cunoscuta dupa lansarea albumului de debut, „Christina Aguilera” (1999), un album de studio. Doua albume de compilatie, unul in limba spaniola - „Mi Reflejo” si un alt album continand cantece de Craciun - „My Kind Of Christmas”, au fost lansate in 2000, fiind la rândul lor succese comerciale.

Cel de-al doilea album de studio al Christinei Aguilera, "Stripped", lansat in anul 2002, a fost vandut in peste 11 milioane de exemplare. In timpul promovarii acestui album, cantareata a adoptat o imagine publica mult mai sexy si mai provocatoare.

Un al treilea album de studio al interpretei a fost lansat in anul 2006 - "Back to Basics". Acesta i-a adus Christinei o noua infatisare, vanzari substantiale si laude din partea criticilor. Rasplata prestatiei muzicale de calitate a Christinei Aguilera a fost reprezentata de cele 5 premii Grammy castigate dintr-un numar total de 18 nominalizari ale cantaretei.

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje