Chris Brown

Chris Brown

Powered by
Last.fm

Chris Maurice Brown (nascut pe 5 mai 1989, Tappahannock, Virginia) este un cantaret, dansator, compozitor si actor american. A devenit cunoscut in 2005, datorita discului single „Run It!”, care i-a adus un succes instantaneu, ajungand pe locul 1 in clasamentele muzicale din SUA, Noua Zeelanda si Australia. Si-a lansat si primul album de studio, cu alte trei cântece de top 20, in SUA, „Yo (Excuse Me Miss)” (locul 7), „Gimme That” (locul 15) si „Say Goodbye” (locul 10). Albumul a primit dublu disc de platina in Statele Unite, pentru vanzari de peste doua milioane de exemplare.
Cel de-al doilea material discografic de studio, "Exclusive" a fost lansat in noiembrie 2007. Cantecul „Kiss Kiss” a atins pozitia cu numarul 1 in Billboard Hot 100 si in Noua Zeelanda. Al treilea single, „With You” a ocupat locul 2 in SUA timp de sase saptamani si a devenit unul dintre cele mai de succes discuri single ale muzicianului pe plan international, ocupand printre primele 10 pozitii in majoritatea clasamentelor unde a activat.

Pe langa succesul obtinut cu discurile lansate pe cont propriu, Brown a colaborat cu artisti ca Jordin Sparks, Bow Wow sau Lil Mama. Cantecele cu ei au atins si ele pozitii de varf in SUA si Noua Zeelanda. Datorita abilitatilor vocale si a stilului de dans deseori comparat cu cel al artistilor ca Michael Jackson sau Usher, spunand ca cei doi i-au influenţat cel mai mult muzica.In prezent, Brown lucreaza la cel de-al treilea album de studio, intitulat Graffiti, lansarea acestuia fiind programata pentru ultimul trimestru al anului 2009.

Site-ul oficial al artistului.

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje