British Sea Power

British Sea Power

Powered by
Last.fm

Infiintata la Brighton in anul 2000, British Sea Power insumeaza in prezent sase membri si are la activ cinci albume de succes, o nominalizare la prestigiosul Mercury Music Prize in 2008, precum si numeroase aparitii la TV in SUA si Marea Britanie. Sound-ul unic al trupei acopera un spectru larg de influente, trecand prin punk-ul visceral al anilor '70 si pop rock-ul britanic melodios din ultimii ani, ceea ce i-a facut pe critici sa ii compare cu o varietate de formatii, de la The Cure si Joy Division la The Pixies si Arcade Fire.

Ascensiunea formatiei a fost rapida, British Sea Power ajungand direct in UK Top 40, in 2003, cu single-ul Carrion, de pe albumul de debut intitulat, paradoxal, The Decline of British Sea Power, lansat de prestigioasa casa de discuri Rough Trade. Discul s-a vandut in peste 60,000 de copii, cifra remarcabila pentru o trupa debutanta, iar show-urile live, elaborate si pline de lirism excentric, le-au adus notorietate si un public din ce in ce mai numeros – peste 1,000 de spectatori la concerte. De altfel, trupa a primit, in 2004, premiul Live Band of the Year, acordat de catre revista Time Out. Si urmatoarele albume - Open Season (Rough Trade, 2005) si Do You Like Rock Music? (Rough Trade, 2008) – au fost foarte bine primite, popularitatea British Sea Power culminand cu aparitii TV in emisiuni ca Later with Jools Holland, la televiziunea britanica, sau The Late Show with David Letterman, in Statele Unite. Un concert al formatiei a fost filmat si prezentat in cadrul seriei TV canadiene Beautiful Noise, iar un altul a fost prezentat la BBC2 in cadrul emisiunii The Culture Show.

British Sea Power au cantat la majoritatea festivalurilor muzicale de amploare din Marea Britanie: Glastonbury, Reading, Leeds, T in the Park si Bestival, in vara aceasta urmand sa apara si la Latitude Festival, Get Loaded in the Park, Port Eliot Festival si in deschidere pentru Flaming Lips la Jodrell Bank Observatory. De asemenea, BSP au deschis pentru Pulp (in turneul Forestry Commission), Interpol, The Strokes, The Killers si Manic Street Preachers.

O realizare remarcabila a formatiei a fost nominalizarea, in 2008, la Mercury Music Prize, cu al treilea album Do You Like Rock Music?. Chiar daca nu au castigat, presa de specialitate l-a elogiat unanim. Ulterior, trupa a realizat coloana sonora pentru documentarul de succes Man of Aran, iar la inceputul acestui an a lansat un nou material de studio – Valhalla Dancehall - al carui turneu de promovare ajunge, vara aceasta, si la Bucuresti. Miercuri, 8 iunie, in club Silver Church, British Sea Power vor dovedi ca aprecierile sunt intemeiate!

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje