Brainstorm

Brainstorm

Powered by
Last.fm

BRAINSTORM este o formatie germana de power-metal, formata in 1989 de chitaristii Torsten Ihlenfeld si Milan Loncaric. Celor doi li s-au alaturat tobosarul Dieter Bernert si vocalistul Andy B. Franck, cunoscut pentru munca sa alaturi de Symphorce. Spre deosebire de cele mai multe trupe care abordeaza power metal-ul, Brainstorm se remarca printr-un stil mult mai intunecat si mai atmosferic.

Desi formatia a fost infiintata in 1989, primul album Brainstorm a vazut lumina zilei abia in anul 1997. "Hungry" a fost aclamat de critici si apreciat ca fiind rezultatul muncii asiduue a unei formatii care facea muzica pentru ca avea ceva de spus si nu pentru ca isi dorea o faima obtinuta facil.

In 1998, Brainstorm lanseaza al doilea album, "Unholy", urmat de un turneu alaturi de Iced Earth. 1998 este si anul in care Andy B. Franck isi incepe colaborarea cu Brainstorm, spre fericirea formatiei, care va culege roadele acestei uniuni providentiale.

Urmeaza o perioada prolifica pentru trupa germana care lanseaza pe rand albumele Ambiguity (2000), Metus Mortis (2001) - considerat albumul care a adus trupei popularitatea binemeritata, Soul Temptation (2003), Liquid Monster (2005), Downburst (2008), Memorial Roots (2009) si, nu in ultimul rand, On The Spur Of The Moment (2011), considerat de critici o capodopera a power-metalului contemporan.


Brainstorm:
Andy B. Franck - voce
Torsten Ihlenfeld - chitara, backing vocals
Milan Loncaric - chitara, backing vocals
Antonio Ieva - chitara bas
Dieter Bernert - tobe

Discografie completa:
Albume
Hungry (1997)
Unholy (1998)
Ambiguity (2000)
Metus Mortis (2001)
Soul Temptation (2003)
Liquid Monster (2005)
Downburst (2008)
Memorial Roots (2009)
On The Spur Of The Moment (2011)

MySpace

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje