Bon Jovi

Bon Jovi

Powered by
Last.fm

Bon Jovi este o trupa rock americana care s-a format in Sayreville, New Jersey in anul 1983.

Trupa este formata din Jon Bon Jovi (vocal - pe numele adevarat John Francis Bongiovi, Jr.), Richie Sambora (guitar), David Bryan (keyboard), Alec John Such (bass), and Tico Torres (drummer). Este remarcabil ca, cu exceptia plecarii lui Alec John Such in 1994, trupa si-a pastrat aceeasi componenta de la infiintare.

Bon Jovi s-a bucurat de succes in anii 80 dupa lansarea albumelor Slippery When Wet (1986) si New Jersey (1988), ce au vandut impreuna 19 milioane de albume doar in SUA. Cateva hituri din acei ani sunt Livin' on a Prayer, You Give Love a Bad Name, Wanted Dead or Alive, Bad Medicine, Keep the Faith, Bed of Roses, Always, It's My Life sau Have a Nice Day.

In anii 90 trupa a mai lansat doua albume care s-au bucurat de un succes relativ - Keep the Faith (1992) si These Days (1995) - cunoscute pentru hituri ca Always, Keep the Faith, Bed of roses sau Someday I'll Be Saturday Night.

In intreaga cariera, Bon Jovi a scos 11 albume, doua compilatii si un album live, primind o gramada de premii si distinctii, printre care si introducere in UK Music Hall of Fame in 2006.

site oficial

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje