Bobby McFerrin

Bobby McFerrin

Powered by
Last.fm

Bobby McFerrin (nascut in New York, 11 martie 1950) este cunoscut inca din anii ’70 drept “omul orchestra”, un adevarat modelator al sunetelor, atat in concertele lui solo, cat si impreuna cu artisti de jazz celebri.

Castigator a 10 premii Grammy, artistul este unul dintre cei mai cunoscuti improvizatori si inovatori solisti din lume, un renumit dirijor de muzica clasica, creatorul celebrei melodii pe care toata lumea a fredonat-o macar o data in viata, "Don't Worry Be Happy", dar si un pasionat al educatiei muzicale. Albumele sale s-au vandut in peste 20 de milioane de exemplare in toata lumea, iar colaborarile sale cu artisti precum Yo-Yo Ma, Chick Corea, Filarmonica din Viena si Herbie Hancock i-au adus pe buna dreptate titlul de ambasador universal al muzicii clasice si al jazz-ului.

McFerrin nu este insa un simplu solist. Este ultimul reprezentant adevarat al "Renasterii" muzicale, un explorator al sunetelor care combina jazz-ul, folk-ul si o multitudine de alte influente muzicale – corul, a cappella si muzica clasica – carora le adauga propriile sale ingrediente. Ca dirijor, Bobby McFerrin si-a dezvoltat un puternic simt orchestral, iar cu talentul sau poate reproduce perfect sunete, dar poate, in acelasi timp, sa fie inovator si original; el poate reproduce trompeta din partitura de jazz a melodiei “Round Midnight” sau poate interpreta flautul din operele lui Faure si Vivaldi. Sau pur si simplu poate crea el insusi o noua lume a sunetului.

Artistul se dedica complet actului de pe scena, in care isi implica cu o imensa generozitate publicul, facandu-l partas la creatia sa; iar spectacolul sau nu mai este o prestatie ca oricare alta, ci o impartasire comuna si o celebrare a muzicii.

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje