Bob Marley

Bob Marley

Powered by
Last.fm

Bob Marley (6 februarie, 1945 – 11 mai, 1981), nascut Nesta Robert Marley, a fost un cantaret si compozitor jamaican de muzica reggae, dar si activist. A devenit cunoscut mai ales pentru popularizarea genului reggae in afara zonelor din care provine. Bob Marley a fost un membru al miscarii Rastafari, a carei cultura a fost elementul cheie al dezvoltarii muzicii reggae. Marley este cel mai renumit, apreciat si influent cantaret de muzica reggae.

Marley este considerat un profet "Rasta", iar dreadlockurile si marijuana au devenit doua componente foarte importante ale personalitatii sale. Cele mai cunoscute piese din repertoriul sau sunt un amestec de reggae, rock si R'n'B: "I Shot the Sheriff", "No Woman No Cry", "Exodus", "Could You Be Loved", "Jamming" si "Redemption Song".

Discografie:
1965 - The Wailing Wailers
1970 - Soul Rebels
1971 - Soul Revolution
1973 - Catch a Fire
         - Burnin'
1974 - Natty Dread
1976 - Rastaman Vibration
1977 - Exodus
1978 - Kaya
1979 - Survival
1980 - Uprising
1983 - Confrontation

Last.fm |MusicBrainz



Recomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje