Amorphis

Amorphis

Powered by
Last.fm

Amorphis este o trupa de metal finlandeză, care a inceput in formatia Jan Rechberger, Tomi Koivusaari şi Esa Holopainen în 1990. Au influente din mai multe genuri de metal, iar sunetul lor a evoluat dramatic pe parcursul vremii. Initial, trupa a fost death metal, dar cu timpul au evoluat catre doom metal cu influente folk (Kalevala, epopeea nationala finlandeza), şi, mai recent, progressive metal si hard rock, cu aranjamente din ce în ce mai complexe şi un sunet mai puţin brutal. Din 2005, dupa plecarea lui Tomi, vocalul Amorphis este Tomi Joutsen.

Discografie:
Disment of Soul (1991)
Amorphis (1991)
Privilege of Evil (1993)
Black Winter Day (1995)
My Kantele (1997)
Divinity (1999)
Alone (2001)
Day of Your Beliefs (2003)
Evil Inside (2003)
Far From The Sun (2003)
House of Sleep (2005)
The Smoke (2006)
Silent Waters (2007)
Silver Bride (2009)
From The Heaven Of My Heart (2009)

Piese cunoscute: Silent Waters, Black Winter Day, House of Sleep.

Last.fm |MusicBrainz



Recomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje