Alexandru Andries

Alexandru Andries

Powered by
Last.fm

Alexandru Andrieș s-a nascut in Brașov (Romania) pe data de 13 octombrie, 1954, a studiat la Facultatea de Arhitectura "Ion Mincu" si este membru al Uniunii Arhitectilor din Romania, al Uniunii Scriitorilor din Romania si al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. Debutul sau muzical a avut loc in Club A si la Festivalul de Jazz & Rock din Brașov, unde a acompaniat trupa Basorelief, o trupa romaneasca de progressive rock.

Primul sau album a fost lansat abia in 1984 la casa de discuri Electrecord, singura casa de discuri romaneasca din timpul regimului comunist. Acesta se numeste "Interioare". La scurt timp au urmat cateva coveruri dupa piese country, lansate in 1986, apoi alte albume numite "Rock'n'Roll" (1987), "Despre distanțe" (1988) si "Trei oglinzi" (1989). In acesti ani si-a construit imaginea de cantaret-compozitor dizident ce se opunea dictaturii comuniste din acea perioada, prin versuri inteligente si o personalitate amuzanta. Astfel ca, dupa caderea regimului comunist in decembrie 1989, albumul sau intitulat "Interzis", ce continea toate cantecele sale interzise in timpul comunismului, i-a adus statutul de VIP.

Cu toate acestea Andrieș a ramas neschimbat si a continuat sa se ocupe cu arhitectura, muzica si pictura. De asemenea, este faimos si pentru faptul ca a sustinut mai mult de 3100 de concerte de-a lungul carierei sale. Albumele post-comuniste sunt doavada a mai multe experimente, de la jazz, pana la coveruri dupa Bob Dylan si soft-rock.

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje