Air

Air

Powered by
Last.fm

Trupa franceza Air este un duo format din Nicolas Godin si Jean-Benoit Dunckel. Au terminat scoala de la Versailles, Paris inainte de formarea trupei in 1995. Laudatul lor album de debut "Premiers Symptômes" a fost urmat de lansarea "Moon Safari", "The Virgin Suicides" (coloana sonora), "10000 Hz Legend" si "Talkie Walkie". In 2007, Air a lansat albumul "Pocket Symphony".

Cel mai recent album al lor, lansat in 2009, este "Love 2". Chiar daca muzica celor de la Air se potriveste genurilor electronic sau trip-hop, forma lor de muzica electronica se apropie mai sunetelor sintetizate ale anilor 1970, cum ar fi muzica lui Jean Michel Jarre si Vangelis. Alte influente vin de la pionierii rock psihedelic Pink Floyd si krautrockers Tangerine Dream. Muzica celor de la Air are si influente de jazz, dar abilitatea de a improviza este si mai evidenta in show-urile lor live. Inainte de a fonda Air, JB si Nicolas cantau impreuna in trupa Orange, cu altii precum Alex Gopher, Xavier Jamaux si Etienne De Crecy, nume care au aparut recent pe remix-urile Air.

Formatia foloseste multe din instrumentele de studio si in spectacolele live. Muzica lor a fost frecvent folosita si in reclame; "Surfing on a rock" este fundalul muzical pentru reclama la Nissan Armada. "Playground love" a fost folosita intr-o reclama pentru marca Levi's. Cateve dintre piesele lor sunt folosite pentru coloana sonora a show-ului "Top Gear" de pe BBC.


Discografie:

- Premiers Symptomes (1997)
- Moon Safari (1998)
- The Virgin Suicides (2000)
- 10000 Hz Legend (2001)
- Everybody Hertz (2002)
- Talkie Walkie (2004)
- Pocket Symphony (2007)
- Love 2 (2009)

Site oficial

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje