Aerosmith

Aerosmith

Powered by
Last.fm

Aerosmith este o celebra formatie de rock americana. Trei dintre membri, Steven Tyler, Joe Perry si Tom Hamilton s-au intalnit prima oara in Sunapee, New Hampshire, la sfarsitul anilor '60, dar nu au format atunci trupa, ci abia in 1970, in Boston, Massachusetts, iar mai tarziu s-au completat cu Joey Kramer (tobe) si Brad Whitford (chitara).

Trupa s-a bucurat de celebritate in anii '70, dar s-au despartit intre anii 79-84 din cauza abuzului de droguri, dependenta care a contribuit la declinul formatiei. Jerry Garcia, de la Grateful Dead, a spus despre mebrii formatiei Aerosmith ca erau "cei mai narcomani baieti pe care i-a vazut in viata lui". Jimmy Crespo l-a inlocuit pe Joe Perry in cursul celor cinci ani. Cu toate acestea, in 1984, datorita eforturilor managerului lui Joe Perry, Tim Collins, de reformare a trupei, Aerosmith a reinceput activitatea. Collins a reusit sa ajute trupa sa-si rezolve vechile certuri si diferente si sa renunte la dependentele lor.

Pana in 1989, trupa a renuntat complet la abuzul de droguri. Au crescut in preferintele publicului si odata cu Get A Grip ('93) au devenit una din cele mai bune trupe de rock din lume prin vanzari de top. Cel mai mare hit al lor mondial a fost "I don't wanna miss a thing" din filmul de succes "Armageddon". La o parte din noul succes a contribuit si colaborarea din 1986 cu Run-DMC pe melodia "Walk This Way". Trupa are si un rollercoaster tematic in parcurile Disneyland, "Rock'n'Rollercoaster featuring Aerosmith" si are si propria versiune de joc in "Guitar Hero".

Discografie:
Aerosmith (1973)
Get Your Wings (1974)
Toys in the Attic (1975)
Rocks  (1976)
Draw the Line (1977)
Night in the Ruts (1979)
Rock in a Hard Place (1982)
Done with Mirrors  (1985)
Permanent Vacation (1987)
Pump (1989)
Get a Grip (1993)
Nine Lives  (1997)
Just Push Play  (2001)
Honkin' on Bobo (2004)

Cele mai cunoscute piese: Crazy, Hole in My Soul, Cryin', Dream On, Amazing.

YouTube: http://www.youtube.com/user/theofficialaerosmith

Last.fm |MusicBrainzRecomandari de trupe similare

Se incarca

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje