World Experience Festival aduce sunetele si muzica lumii intr-un eveniment unic pe scena din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

World Experience Festival este cea de-a 4-a ediție sub care va fi prezentat conceptul celui mai complex proiect multicultural din Europa de Est, Festivalul Ambasadelor, care va avea loc în perioada 3-9 septembrie 2018, la ARCUB (între 3-9 septembrie) și în Parcul Titan (7-9 septembrie), cu participarea a 70 de ambasade, institute culturale, organizații internaționale și comunități etnice și minorități naționale și a peste 80 de artiști din mai multe colțuri ale lumii.

29060868_2033857426897103_3230432603510541876_o.jpg
Sursa foto

Festivalul este conturat ca un traseu sonor ce va invita publicul să descopere mai multe țări și civilizații, prin spectacole autentice de muzică live și performing arts, expoziții și instalații interactive, conferințe, cinematografie, gastronomie, tradiții și ateliere creative multiculturale și multietnice.

Ediția a 4-a a festivalului, sub tematica The Sounds of the World - Sunetele Lumii, va aduce pe aceeași scenă muzicieni și artiști cu influențe muzicale din următoarele țări: Sudan, Italia, Cipru, Argentina, Brazilia, Cuba, Peru, Iran, Indonezia, Congo, Siria, Irlanda, India, Palestina, Croația, Japonia, Albania și alții.

Early line-up pe scenă:

- Ahalina Folklore Group (Sudan)
- Terrasonora (Italia)
- Sora, Iwung Foundation (Indonezia)
- Antama (Cipru)
- Roots Revival (Iran, Siria)
- Balkan Taksim (România)
- Marthin Marcos (Argentina)
- The Capoeira Vadiação Group și Barbarossa Samba (Brazilia, România)
- Sin Fronteras (Peru)
- Marthas´s Band (Cuba)
- Swar Arpan (India)
- Serenada (Albania)
- Karaševska Zora (Croația)
- Steysha School of Irish Dancing
- Ikhaya Band (Africa de Vest- Ghana, Guinea)

38655885_2129742590641919_2634776017335484416_n.jpg
Sursa foto

Evenimentele principale din programul festivalului:

Expoziţia centrală Sounds of the World - Zona indoor de World Art organizată la ARCUB (Hanul Gabroveni) //3-9 septembrie || Program vizitare: între orele 11:00 - 21:00:
Expoziţia muzicală interactivă: Sounds of the world - Sunetele Lumii: Un concept de expoziție
caleidoscopică de artă muzicală care va aduce în prim-plan instrumentele și anumite genuri muzicale și sonorități din diferite zone ale lumii.
Workshopuri: The Sound Experience – Experiența Sunetului: workshopuri şi ateliere prin care participanţii vor avea ocazia să testeze şi să experimenteze câteva dintre cele mai interesante instrumente tradiţionale din mai multe zone geografice, dar și ceremonii culturale autentice.
Conferinţe: World Musical Dialogue, o serie de evenimente discursive şi ateliere dedicate muzicologiei lumii cu experți din domeniul muzical naționali și internaționali, care vor aborda teme precum muzica văzuta ca un instrument diplomatic, orașele creative muzicale din rețeaua UNESCO, dar și despre muzica pe cale de dispariție și conservarea patrimoniului muzical.
World cinema: peste 15 proiecții cinematografice, atât documentare, cât și filme artistice, care vor aborda tematici ce țin de muzica și dansurile lumii.

Zona outdoor de Word Bazaar; World Music; Shows organizată în Parcul Titan (intrarea Globul Lumii) // 7 - 9 Septembrie || Între orele: 12:00 - 22:00:
Scena principală a festivalului- artişti din întreaga lume vor avea spectacole exotice de muzică şi performing art pe scenă din Parcul Titan, într-un program efervescent, multicultural, plin de culoare şi ritm.
Bazar multicultural - pavilioane de prezentare în care toți participanții festivalului (ambasadele, organizări, minorități etnice) îşi vor expune cele mai reprezentantive obiecte de patrimoniu cultural, vor organiza ateliere artistice şi degustări gastronomice, vor oferi oferi suveniruri şi vor interacționa cu publicul, oferind
informații interesante despre țara lor.
World Food Arena – restaurante, food trucks, dulciuri și băuturi răcoritoare cu rețete reprezentative pentru țări din America Latină, Asia, dar și din Europa.

Publicul beneficiază la toate evenimentele și momentele din timpul festivalului de intrare gratuită.

Toate țările participante pot fi găsite aici: https://world-experience.ro/participanti/
Informații complete despre festival pe www.world-experience.ro, precum și pe pagina de Facebook
https://www.facebook.com/worldexperiencefestival/.

Programul complet al festivalului, pe zile, va fi disponibil curând.
 Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje