Un roman, printre cei mai buni violoncelisti ai lumii. Andrei Ionita a castigat Premiul I la International Tchaikovsky Competition

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Violoncelistul Andrei Ionut Ionita a castigat medalia de aur si un premiu de 30.000 de dolari la categoria violoncel din cadrul International Tchaikovsky Competition de la Moscova.

Competitia are loc din patru in patru ani si este considerata a fi cel mai dificil concurs instrumental din lume, datorita participantilor extrem de bine pregatiiti.

ITC este dedicat pianistilor, violonistilor si violoncelistilor cu varste cuprinse intre 16 si 30 de ani, si cantaretilor intre 19 si 32 de ani.


Sursa

Cat despre Andrei al nostru, el are 21 de ani, studiaza pianul si violoncelul de la 5 ani si a obtinut mai multe premii I la concursuri nationale si internationale, cum ar fi J.J. Dotzauer-Dresda, 2009, David Popper-Varpalota, Ungaria, 2009, Vatelot-Rampal-Paris, 2007, premiul I la Olimpiada Nationala de Muzica, editiile 2003-2008, precum si Marele Premiu - Trofeul Lira de Aur - la Concursul International Lira de Aur, Suceava, 2008.

Printre cei alaturi de care a urcat pe scena se numara si Steven Isserlis, unul dintre cai mai cunoscuti violoncelisti pe plan international la momentul actual.

L-am ascultat si noi pe Andrei si trebuie sa recunoastem ca e de o sensibilitate aparte. Noi il felicitam si va invitam si pe voi sa il descoperiti.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje