Moonlight Breakfast si Village reprezinta Romania la festivalul Eurosonic 2015, din Olanda

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu foarte cunoscut (pe meleagurile noastre), Eurosonic Noorderslag este cel mai mare festival de prezentare a tinerelor talente muzicale europene (prima editie a avut loc in anul 1996.). Acesta are loc in fiecare an la mijlocul lunii ianuarie, in orasul olandez Groningen.

Nu este vorba de un simplu festival, ci si de o platforma platforma pentru prezentarea, schimbul de experienta si promovarea de talente muzicale si festivaluri europene. Metodele utilizate sunt doua festivaluri (unul cu trupe europene, celalalt doar cu trupe olandeze), o conferinta, un program de schimb de experienta (CEETEP) si acordarea a sapte premii muzicale.

La editia din 2015, pe scenele festivalului, de-a lungul celor trei zile, vor urca in jur de 300 de trupe europene (anul acesta atentia fiind concentrata pe Islanda), cele mai promitatoare din tarile lor, dar de multe ori necunoscute in afara granitelor. Romania va fi reprezentata de Moonlight Breakfast si Village.

Ca si in anii trecuti, Metropotam va fi prezent la editia din 2015, care va avea loc intre 14 - 17 ianuarie.

Pentru mai multe informatii vizitati site-ul oficial al festivalului.

Moonlight Breakfast este o trupa romaneasca formata in 2010. La doar un an distanta, au sustinut primul lor concert live, care, din intamplare sau nu, a fost in deschidere pentru Jamiroquai, in fata a 35.000 de oameni. Stilul abordat este un amestec de soul, electro, beat, nu-jazz si swing

In 2012, au lansat primul lor album, Shout. Momentan, planuiesc sa lanseze si o varianta acustica a albumului.

De mai bine de un an, trupa s-a mutat in Austria, iar la Eurosonic Moonlight Breakfast va reprezenta atat Romania, cat si Austria.

Village este numele de scena a lui Valentin Dragomir. Dupa ce si-a facut mana de DJ prin scena underground, anul trecut a lansat prima lui piesa la o casa de discuri internationala, "The Touch" (Kitsuné). Aceasta a primit urmatoarea descriere de la publicatia Mixmag:

A classy, modern-sounding masterpiece from start to finish."

De asemenea, si remixurile sale (dupa artisti precum Lana Del Rey, Vaults, Sia, George Maple, Naomi Pilgrim sau Liz), unele oficiale, altele nu chiar, au atras atentia asupra sa, primind aprecieri internationale.

Unul dintre cele mai bune remixuri ale sale este cel dupa Stop Me Cold a lui Liz, care a strans peste 240 de mii de ascultari pe Soundcloud.

 

 Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje