Lucruri inedite pe care nu le stiati despre Prince

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Prince a murit la varsta de 57 de ani.

Iata cateva lucruri inedite pe care este posibil sa nu le fi stiut despre legendarul artist:

2.jpg

- A scris prima melodie la varsta de 7 ani. Se numea "Funk Machine."

- Cand era mic, Prince avea porecla de "Skipper."

- In adolescenta, a fost mega fanul lui Joni Mitchell. Obisnuia sa-i scrie foarte multe scrisori pe care reprezentantii ei le aruncau, crezand ca sunt de la un nebun.

- A fost atat de sarac, inca doar mirosea mancarea, fara sa manance. "Nu aveam niciun ban, asa ca statea in fata la McDonald's si miroseam mancarea", a spus el celor de la Rolling Stone in 1985.

- Prince a scris melodia "Nothing Compares 2 U" despre sora colegei sale de trupa Wendy Melvoin, Susannah Melvoin - melodia a devenit faimoasa atunci cand Sinead O'Connor a interpretat-o.

1.jpg

- El si-a dorit ca melodia "Purple Rain" sa fie mult mai intunecata decat era.

- Avea o inaltime de 157 centimetri.

- Actrita Kim Basinger a fost una dintre putinele iubite ale lui Prince care nu au fost brunete. S-au despartit in 1990. El a facut coloana sonora de la filmul Batman, doar datorita ei.

- Melodia "When Doves Cry" a fost revolutionara, deoarece a fost primul hit R&B realizat fara bas.

3.jpg

- El si-a regizat toate clipurile in anii '80, chiar daca acestea aveau un regizor oficial. L-a pus pe Larry Williams, cel angajat sa regizeze "When Doves Cry", sa stea afara si sa citeasca multe reviste, cat clipul a fost facut.

- Prince s-a casatorit cu Mayte Garcia in 1996, in Minneapolis. Prima oara cand el a vazut-o a fost pe o caseta. Mama lui Garcia, fana nebuna dupa Prince, a insistat ca fiica ei sa-i trimita video-uri artistului cu dansul ei din buric, atunci cand avea doar 16 ani.

Cei doi au inceput o comunicare prin scrisori, iar Prince a vrut sa o seduca pana cand ea ar fi implinit 18 ani. A reusit.

- Au divortat cativa ani mai tarziu, cand Mayte a inceput sa iasa cu Tommy Lee. Prince a avut un copil cu Mayte, Boy Gregory, insa a murit la o saptamana dupa nastere, din cauza unui defect la craniu.

- Felul sau preferat de mancare - spaghetti si suc de portocale.

5.jpg

- Prince obisnuia sa stea treaz zile intregi atunci cand se afla in studio.

- El facea parte din Martorii lui Iehova - a aderat la ei in 1997, timp in care a inceput sa renunte si la continutul sexual din piesele sale.

- Prince a platit un salon din Washington sa se inchida inainte de program, sa acopere toate geamurile si stilistii de acolo sa-i faca parul.

- Prince era la cateva strazi distanta in ziua in care John Lennon a fost omorat.

6.png

- Prince si-a dezvoltat un alter ego pe nume Camille atunci cand a lucrat la "Sign O the Times". S-a folosit de asta pe melodia "If I Was Your Girlfriend". Se pare ca ar fi inregistrat un intreg album atunci cand era Camille, dar l-a sters.

- Prince a scris si piesa "Manic Monday" a celor de la The Bangles.

- Michael Jackson a scris piesa "Bad" cu intentia de a fi un duet intre el si Prince, dar cel din urma nu a fost confortabil cu versurile si a comentat la prima strofa "Your butt is mine."

- In casa lui din Paisley Park, el avea o camera pe care o numea The Vault, unde tinea o colectie impresionanta de cantece si albume nefolosite sau clipuri abandonate.

4.jpg

- La mijlocul anilor '90, Prince si-a schimbat numele in O{+> si s-a prezentat publicului drept o persoana complet diferita. "Prince nu obisnuia sa dea interviuri. Trebuie sa-l intrebati pe Prince de ce, dar acum nu vorbiti cu Prince, vorbiti cu mine", a spus artistul celor de la Time Out in 1995.

- Era mare fan al serialului The New Girl si i-a trimis un mail actritei  Zooey Deschanel in care i-a spus ca el se uita la doua lucruri la TV - la stiri si la serialul ei.

- El refuza jurnalistii sa-i inregistreze vocea, dar nu era nici de acord ca acestia sa-si ia notite in timpul interviului.

- Prince este numele sau real - Prince Rogers Nelson.

6.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje