Lucruri inedite pe care nu le stiati despre Prince

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Prince a murit la varsta de 57 de ani.

Iata cateva lucruri inedite pe care este posibil sa nu le fi stiut despre legendarul artist:

2.jpg

- A scris prima melodie la varsta de 7 ani. Se numea "Funk Machine."

- Cand era mic, Prince avea porecla de "Skipper."

- In adolescenta, a fost mega fanul lui Joni Mitchell. Obisnuia sa-i scrie foarte multe scrisori pe care reprezentantii ei le aruncau, crezand ca sunt de la un nebun.

- A fost atat de sarac, inca doar mirosea mancarea, fara sa manance. "Nu aveam niciun ban, asa ca statea in fata la McDonald's si miroseam mancarea", a spus el celor de la Rolling Stone in 1985.

- Prince a scris melodia "Nothing Compares 2 U" despre sora colegei sale de trupa Wendy Melvoin, Susannah Melvoin - melodia a devenit faimoasa atunci cand Sinead O'Connor a interpretat-o.

1.jpg

- El si-a dorit ca melodia "Purple Rain" sa fie mult mai intunecata decat era.

- Avea o inaltime de 157 centimetri.

- Actrita Kim Basinger a fost una dintre putinele iubite ale lui Prince care nu au fost brunete. S-au despartit in 1990. El a facut coloana sonora de la filmul Batman, doar datorita ei.

- Melodia "When Doves Cry" a fost revolutionara, deoarece a fost primul hit R&B realizat fara bas.

3.jpg

- El si-a regizat toate clipurile in anii '80, chiar daca acestea aveau un regizor oficial. L-a pus pe Larry Williams, cel angajat sa regizeze "When Doves Cry", sa stea afara si sa citeasca multe reviste, cat clipul a fost facut.

- Prince s-a casatorit cu Mayte Garcia in 1996, in Minneapolis. Prima oara cand el a vazut-o a fost pe o caseta. Mama lui Garcia, fana nebuna dupa Prince, a insistat ca fiica ei sa-i trimita video-uri artistului cu dansul ei din buric, atunci cand avea doar 16 ani.

Cei doi au inceput o comunicare prin scrisori, iar Prince a vrut sa o seduca pana cand ea ar fi implinit 18 ani. A reusit.

- Au divortat cativa ani mai tarziu, cand Mayte a inceput sa iasa cu Tommy Lee. Prince a avut un copil cu Mayte, Boy Gregory, insa a murit la o saptamana dupa nastere, din cauza unui defect la craniu.

- Felul sau preferat de mancare - spaghetti si suc de portocale.

5.jpg

- Prince obisnuia sa stea treaz zile intregi atunci cand se afla in studio.

- El facea parte din Martorii lui Iehova - a aderat la ei in 1997, timp in care a inceput sa renunte si la continutul sexual din piesele sale.

- Prince a platit un salon din Washington sa se inchida inainte de program, sa acopere toate geamurile si stilistii de acolo sa-i faca parul.

- Prince era la cateva strazi distanta in ziua in care John Lennon a fost omorat.

6.png

- Prince si-a dezvoltat un alter ego pe nume Camille atunci cand a lucrat la "Sign O the Times". S-a folosit de asta pe melodia "If I Was Your Girlfriend". Se pare ca ar fi inregistrat un intreg album atunci cand era Camille, dar l-a sters.

- Prince a scris si piesa "Manic Monday" a celor de la The Bangles.

- Michael Jackson a scris piesa "Bad" cu intentia de a fi un duet intre el si Prince, dar cel din urma nu a fost confortabil cu versurile si a comentat la prima strofa "Your butt is mine."

- In casa lui din Paisley Park, el avea o camera pe care o numea The Vault, unde tinea o colectie impresionanta de cantece si albume nefolosite sau clipuri abandonate.

4.jpg

- La mijlocul anilor '90, Prince si-a schimbat numele in O{+> si s-a prezentat publicului drept o persoana complet diferita. "Prince nu obisnuia sa dea interviuri. Trebuie sa-l intrebati pe Prince de ce, dar acum nu vorbiti cu Prince, vorbiti cu mine", a spus artistul celor de la Time Out in 1995.

- Era mare fan al serialului The New Girl si i-a trimis un mail actritei  Zooey Deschanel in care i-a spus ca el se uita la doua lucruri la TV - la stiri si la serialul ei.

- El refuza jurnalistii sa-i inregistreze vocea, dar nu era nici de acord ca acestia sa-si ia notite in timpul interviului.

- Prince este numele sau real - Prince Rogers Nelson.

6.jpg
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

La ce festival de muzica mergi in vara lui 2017?
|Rezultate|Alte sondaje