Interviu cu We Singing Colors - despre noul album, dume de la repetitii, compozitii de bucatarie si mult suflet

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

We singing colors inseamna Andrei Hategan si Roxana Niculae, carora li s-au alaturat tobosarul Vlad Ionescu. Dupa cativa ani de cantat in cluburi, prin parcuri, pe strazi, s-au hotarat sa lanseze primul lor album.


Foto: Claudiu Popescu; Styling: Diana Chisoceanu-Motoc, Iuliana Craciun; Make-up: Miki Vasiloi
Hair: Tina Milen; Wardrobe: Gabriela Atanasov, Tommy Hilfiger, Tom Tailor, Casual Monday, Meli Melo, Dalles Go

El se numeste Made of Wool, made of heavy metal si il veti putea vedea joi, pe 10 aprilie, in Clubul Energiea .

Am stat la o vorba cu ei despre noul album, dume de la repetitii, compozitii de bucatarie si alti demoni.


Foto: Andrei Petrescu

1.    Pentru cei care nu stiu, povestiti-ne pe scurt cum v-ati gasit si cum a aparut numele trupei?
Initial a fost un proiect solo, al lui Andrei Hategan, care avea mult prea multe idei de piese pentru o singura formatie si s-a gandit sa le arate oamenilor cand nu mai avea loc pe hard disk de atatea inregistrari. Numele i-a venit in minte, l-a scris si asa a ramas.

We Singing Colors ca formatie a prins contur odata cu primul live din Control (cum se cheama pe atunci, azi Panic) pe 13 mai 2011. Din acel moment, am devenit un duo, fata si baiatul care canta acustic, prin parcuri, prin taxiuri. Anul trecut am devenit trio si nu sunt convinsa ca ne vom opri aici.


Foto Andrei Tinu

2.    Ce inseamna acum We singing colors, unde se duce?
Acum e o formatie, careia ii place sa compuna tot timpul piese noi si care, dupa 3 ani de live-uri lanseaza primul album. Nu stim exact incotro ne va duce viitorul, dar suntem siguri ca o sa fie bine si sper sa auziti de noi si mai mult.

3.    Cand a aparut ideea unui  album si cat a durat pana ati ajuns sa inregistrati piesele?
Cand am inceput proiectul era foarte multa joaca. Un baiat cu chitara si o fata care canta la tot felul de instrumentele, oua, triola, clapita de jucarie, lemne, linguri si tot asa. Poate tocmai de aceea, nu am facut un plan – trebuie sa lansam album dupa primul an sau la un anumit moment. In toti cei 3 ani am inregistrat piesele care ne placeau cel mai mult, tocmai de aceea o sa vedeti ca sunt inregistrate in 3 locuri diferite.

In ultimul timp ne intrebau tot mai multi oameni de ce nu am lansat un album. Aveam piese suficiente, inregistrate in studiouri asa ca a venit mai mult ca un pas natural. Am zis intr-o seara, hai sa lansam si noi album si din dimineata urmatoare ne-am pus pe treaba.


Foto: Andrei Tinu

4.    Cum se numeste albumul, cate melodii sunt?
Albumul se cheama “Made of wool, made of heavy metal” si e exact ca noi si ca muzica pe care o facem. Dual. Cand soft, cand puternic, si trist si vesel si tot asa. Lana si metal, din care ni se pare ca rezultam noi. Nu avem nicio piesa de heavy metal si nu are legatura cu genul muzical, desi cine stie, poate pe viitor. Haha.

Sunt 11 piese, albumul incepe si se termina cu piesa Daydreams – o visare, abordata in 2 feluri diferite. Una care sa te introduca in poveste si una care sa te scoata frumos.

5.    Sa aleaga fiecare una care sa ii fie coloana sonora pentru ziua de azi si sa ne povesteasca despre piesa aleasa.
Roxana – “Far, Far, Far” – e o piesa cu “good vibe”, optimista, de drum si calatorie
Andrei - Unhurt - piesa 4 de pe album. E cea la care am lucrat cel mai mult pe album, vreo 3 ani mai exact. La un moment dat pe ea canta si Paul de la Hot Casandra, dar dupa felul de discutii l-am inlocuit cu Roxana. Ii multumesc oricum, stiu ca unele voci le-am tras cu el la butoane.  


Foto: Andrei Petrescu

6.    Ce va inspira atunci cand compuneti?

Calatoriile cel mai mult, fraze, idei auzite prin filme, glume/dume pe care le scoatem pe la repetitii, Facebook-ul, dupa cum se poate vedea pe Daydreams :) sau Putin, daca ascultam Moscow.

7.    Cum s-a nascut, de exemplu, ultima piesa compusa si care este ea?
Cred ca "Far, Far, Far" a fost ultima, e piesa 3 de pe album. S-a nascut in bucatarie, pe la miezul noptii, in timp ce asteptam sa se faca ceva de mancare. Cred ca situatii de astea "limita" au un mare dar de a te inspira. De aceea, daca esti in inchisoare, probabil vei scrie cel mai frumos cantec despre libertate, iar cand lumea e in razboi se naste "Give Peace a Chance".8.    Despre lansare, la ce sa ne asteptam, de ce sa venim?
Sa va asteptati la un concert cu suflet, cald si ca o intalnire intre prieteni. Multi prieteni, care poate, nu se cunosc inca intre ei. O sa avem si Visuals de Caterina Medicina, Warm-up cu Platonic Scale si un moment deosebit cu Andrei Fantana. Si alte surprize, dar nu le spunem inca pe toate.

9.    Spre final, noi metropotamii suntem mereu curiosi care sunt locurile voastre preferate din Bucuresti si de ce.
Ne place Cismigiul pe patine sau cu barca, pe trepte la Ateneu, acustica de pe treptele Salii Palatului si sa bem o bere pe terasa la Londophone sau Acuarela, in Control, la Colectiv si sa mancam la Energiea.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje