FFS - grupul format din trupele Franz Ferdinand si Sparks care o sa intre imediat in playlistul vostru

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Zilele astea a avut loc in UK Festivalul Glastonbury, unul dintre cele mai longevive si mai cunoscute festivaluri din toata lumea. Editia din 2015 a avut un line-up foarte misto, Pharell, Lionel Richie, Rudimental sau Florence + The Machine fiind doar cateva nume din cei peste 50 de artisti care au participat la Glastonbury.

Uitandu-ne noi prin clipurile postate de BBC de la festival (televiziunea britanica a uploadat pe canalul ei de YouTube toate concertele, merita sa le vedeti), am dat peste momentul celor de la FFS. In urma cu ceva timp, ascultasem melodia lor de debut, Johnny Delusional, insa nu apucasem sa "cercetez" toata discografia lor.


Sursa

Dar sa o luam cu inceputul: FFS e o trupa formata anul acesta din alte doua grupuri cunoscute: scotienii de la Franz Ferdinand si americanii de la Sparks. Franz Ferdinand sunt niste baieti din Glasgow care au dat lovitura cu melodii precum Take Me Out of Here sau Walk Away, si care, din pacate pentru noi, au scos doar patru albume in 13 ani.

 
Franz Ferdinand si Sparks

Trupa Sparks canta din anul 1971 si e formata din fratii Ron si Russell Mael. In trecut, ei au facut parte din formatia Halfnelson, din care au iesit pentru a infiinta trupa in care canta si astazi. De-a lungul timpului, ei s-au declarat fani Pink Floyd, The Who sau The Kinks, pe care au incercat sa ii includa in influentele lor.

Cele doua banduri au pus bazele unui nou proiect, care a fost lansat in martie 2015. Ei au scos un album care contine 16 piese, precum Johnny Delusional, Call Girl, The man Without a Tan sau Collaborations Don't Works.

Albumul a avut parte de reactii foarte bune din partea criticilor de specialitate, acestia numindu-l debutul unui grup care va ajunge foarte repede in topuri.

Ei isi definesc genul ca fiind o combinatie de art rock, indie rock, dance-rock si electropop. Prestatia lor de la Glastonbury a reusit sa tina publicul in priza mai bine de o ora, public care deja invatase versurile unor melodii care de abia au iesit pe piata. Astia da fani!

Recunoastem ca noi am facut o mica obsesie pentru ei si ii avem pe repeat de cateva zile. Asa ca, sfatul nostru e sa va uitati mai des la inregistrarile din cadrul festivalurilor internationale, cine stie, poate gasiti si voi o trupa care sa devina preferata voastra. 

Si, daca tot nu v-am convins, uitati-va peste cele mai misto momente de la Festivalul Glastonbury din acest an. Nu-i asa ca ati fi vrut sa fiti acolo?
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje