Evolutia si povestea din spatele costumelor celor de la Daft Punk
Inainte ca Daft Punk sa fie ceea ce este astazi, Guy-Manuel de Homem-Christo si Thomas Bangalter erau doar doi tipi din Franta care faceau muzica dance.
Pe la sfarsitul anului 1999 si inceputul lui 2000, trupa a trecut prin cateva schimbari datorita succesului lor, presupunem. In fotografia de mai jos poti vedea felul in care mastile lor au evoluat.
Sursa foto
Pentru ca si-au dorit ca muzica lor sa fie cea care atrage atentia, cei doi s-au gandit sa-i ceara ajutorul lui Tony Cardner, specialist in efecte vizuale. Tony Cardner a incercat sa conceapa mastile in asa fel incat cei doi sa se diferentieze de ceilalti artisti de pe piata muzicala si in acelasi timp, fiecare dintre ei sa poata fi recunoscut dupa masca (casca) pe care o poarta.
La inceput mastile erau simple, fara efecte spectaculoase, cu toate acestea au avut impact asupra ascultatorilor, trupa fiind usor de recunoscut pe scena si nu numai. Ei nu sunt insa singurii care au adoptat aceasta metoda. Prin anul 1984, trupa The Earons aparea cu o costumatie asemanatoare cu cea a baietilor de la Daft Punk pe coperta albumului Hear on Earth (vezi foto mai jos).
De asemenea artistul deadmau5, foloseste tot timpul o masca/casca atunci cand urca pe scena. Dar suntem de acord cu faptul ca Daft Punk sunt totusi cei mai buni atunci cand vine vorba de muzica si masti/casti cool.
In documentarul Mixmag, Daft Punk: Behind the Helmets, vei putea gasi mai multe informatii despre castile celor din trupa si cum au evoluat ele:
Iata si cateva imagini care te vor ajuta sa intelegi mai bine evolutia costumelor:
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.