Conchita Wurst, femeia cu barba, invitata in Romania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Conchita Wurst, castigatoarea concursului Eurovision 2014, este invitata de deputatul independent Remus Cernea sa vina in Romania, pe 7 iunie, la Gay Pride.
 
"Anul trecut, la Gay Pride, am avut onoarea si bucuria sa particip si alaturi de Ulrike Lunacek, care este membra a Parlamentului European din partea Partidului Verde austriac, care a raspuns invitatiei mele de a veni la Bucuresti.

Ii voi adresa si Conchitei Wurst invitatia de a veni la Gay Pride, pe 7 iunie. Daca agenda nu ii va permite sa ajunga atunci, sper totusi sa ne viziteze cat de curand, cu un alt prilej. Dupa cum se stie, in tara noastra, batalia pentru schimbarea mentalitatilor este de asemenea in curs. Prezenta ei aici sunt convins ca va reprezenta un sprijin pentru grabirea lucrurilor in sensul respectului pentru diferenta si libertate", scrie Remus Cernea intr-un comunicat.


 
De asemenea, Remus Cernea solicita Parlamentului si Guvernului Romaniei ca in perioada manifestarilor din cadrul Bucharest Pride, noul GayFest, care va avea loc in perioada 2 - 8 iunie, sa arboreze pe cladirile acestor institutii "steagul curcubeu" care este simbolul drepturilor persoanelor LGBT.

In Europa, este deja o practica a mai multor tari, printre care Austria si Germania. Din pacate, nu credem ca acest lucru se va intampla.

In Rusia, Belarus si Ucraina au circulat petitii de protest fata de participarea Conchitei la Eurovision, ilustrand diferenta dintre Europa de Vest si Europa de Est in ceea ce priveste imaginea comunitatii LGBT.

Cu toate criticile care au aparut, postul de televiziune ORF a sustinut public alegerea sa pentru participarea Conchitei Wurst la Eurovision 2014. Canalul TV austriac a lansat chiar si o campanie care indeamna la toleranta si a realizat o versiune proprie a melodiei "Happy", a lui Pharrell Williams, cerandu-le austriecilor sa poarte barba in semn de sustinere.

Dupa castigarea finalei Eurovision 2014, ministrul austriac al Culturii a salutat "o victorie in Europa pentru toleranta si respect".Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje