Cel mai mare festival dedicat culturii săsești din Transilvania, Săptămâna Haferland, continuă și în 2020

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Săptămâna Haferland, cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania, continuă și în acest an, respectând toate măsurile de siguranță care se impun, și se va desfășura în perioada 30 iulie – 3 august 2020.

Cea de-a opta ediție a festivalului va include localitățile Archita, Cloașterf , Homorod, Rupea, Saschiz, Criț, Bunești, Roadeș, Meșendorf și Viscri, iar activitățile din acest an au fost gândite astfel încât să respecte distanțarea socială impusă de autorități. Programul festivalului va include concerte de orgă și muzică clasică în bisericile fortificate, precum și ateliere pentru cei mici.

Având ca tematică Tradiția continuă, Săptămâna Haferland își propune să aducă turiști în Haferland atât pe perioada festivalului, cât și ulterior, într-un an în care turismul intern va câștiga cu siguranță teren. Turiștii vor descoperi aici tradițiile săsești dar și initițiativele de revitalizare a zonei, fiindcă în ultimii ani s-a creat un întreg ecosistem de mici antreprenori și localnici, care au dezvoltat oferta de cazare și activități din regiune.

Festivalul reunește cele mai reprezentative inițiative din zonă și, în plus, reprezintă o platformă atât pentru tinerii artiști, cât și pentru cei care duc mai departe tradițiile săsești.

Până în prezent, numărul turiștilor prezenți la festival însumează peste 25.000 de participanți pe parcursul celor 7 ediții organizate până acum, însă, în 2020, organizatorii vor limita numărul acestora, în funcție de prevederile legale valabile la momentul începerii festivalului. Cu toate acestea, turiștii sunt invitați să viziteze Haferland pe tot parcursului anului, festivalul fiind de astfel și una din principalele inițiative care au contribuit la creșterea numărului de turiști în zonă, în ultimii ani.

Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.
  3 comentarii

Cel mai mare festival dedicat culturii săsești din Transilvania, Săptămâna Haferland, continuă și în 2020
giuliajones
#1 -

Comentariu nou

Holding a Canadian Permanent Resident card will simplify the process since you are able to provide proof of strong ties to Canada. B-2 visa for visit purposes are in general issued to Indian citizen for multiple entries and with a validation of 120 months. https://www.assignmentsquare.co.uk/assignment-writing-service

Cel mai mare festival dedicat culturii săsești din Transilvania, Săptămâna Haferland, continuă și în 2020
shyannerogahn
#2 -

Comentariu nou
Site-ul Wikipedia: en.wikiarabi.org Cultura Transilvaniei este complexă, datorită istoriei sale diverse și multiculturale. Cultura sa este legată istoric atât de Europa Centrală, cât și de Europa de Sud-Est; și a avut o influență semnificativă asupra maghiară și 2 player games germană.
Cel mai mare festival dedicat culturii săsești din Transilvania, Săptămâna Haferland, continuă și în 2020
cookieclickeraz
#3 -

Re: Telemedicine App Development: How to Build a Doctor On Deman
Thanks for sharing your precious time to create this post, It so informative and the content makes the post more interesting. really appreciated. play solitaire

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje