Ce trebuie sa stiti despre "Lemonade" - albumul video lansat de Beyonce, cel care a cucerit si captivat internetul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cei de la Rolling Stone prezinta o privire asupra noului album video semnat Beyonce, cel care a cucerit si captivat internetul si care este disponibil pe Tidal.

Beyonce este o artista legendara, nu degeaba supranumita Regina muzicii pop, care a luat pe toata lumea prin surprindere atunci cand si-a lansat, in 2013, cel de-al 5-lea album solo.

6.jpg

Lucrurile au parut sa se repete, mai ales dupa piesa "Formation", care in februarie 2016 anunta un posibil album al cantaretei, insa nicio informatie nu a fost lansata oficial.

Plus de asta, BB este mereu activa pe pagina sa de Instagram, insa a reusit sa ascunda un intreg produs muzical si sa-l lanseze fix cand si-a dorit.

10.png

Teasing

Totul a inceput atunci cand Beyonce a postat pe Instagram un clip de cateva secunde, intitulat Lemonade.

A urmat un trailer scurt realizat pentru HBO, in care se auzeau diferire voci "The past and the present merge to meet us here", insa nicio informatie concreta.

Toata lumea stia ca BB pregateste ceva. Dar ce?

Lemonade a avut premiera pe HBO si a fost un album vizual. Partea interesanta este ca Beyonce vorbeste in piesele sale despre "tradare, infidelitate, impacare" si lasa de inteles problemele pe care le-a intampinat in casnicia cu Jay-Z, dar si cum a reusit sa treaca peste ele.

2.jpg

Structura

Clipurile din Lemonade poarta nume precum - "Intuition", "Apathy", "Emptiness" si "Resurrection", iar pe fundal o putem auzi pe artista cum citeste poezii de Warsan Shire.

8.jpg

Povestea

Lemonade traseaza povestea infidelitatii si impacarii. Totul incepe cu BB care-si pune la indoiala relatia si il intreaba pe privitor - "Are you cheating on me?"

Atunci cand indidelitatea este clara si la vedere, prima ei miscare este sa protesteze prin versuri precum: "They don't love you like I love you" sau "I'm gonna fuck me up a bitch", in timp ce tine o bata de baseball in mana. Apoi adauga - "You ain't married to an average bitch, boy!"

4.gif

Nervii se transforma usor usor in reconciliere - "Me and my baby gonna be alright, we gonna live a good life". Totul se incheie cu imagini din viata celor doua vedete si cateva versuri puternice: "My torturer became my remedy. So we're gonna heal. We're gonna start again."

Pe masura ce-si prezinta relatia, Beyonce spune povestea si experientele femeilor de culoare. Un citat din Macom X se aude: "The most disrespected person in America is the black woman. The most unprotected person in America is the black woman. The most neglected person in America is the black woman."

Barbatii sunt aproape absenti in clip, fizic si emotional; in locul lor putem vedea grupuri mari de femei care tot apar si care fac un front comun de solidaritate si prietenie.

1.png

Efecte vizuale

Lemonade se desfasoara in mai multe locuri, insa toate au legatura cu Sudul - o casa pe plantatie, verande murdare, scenarii confuze si referinte la New Orleans. BB a regizat si ea putin din actiune, alaturi de Kahlil Joseph, Melina Matsoukas, Todd Tourso, Rikayl Rimmasch, Jonas Akerlund si Mark Romanek.

5.jpg

Invitati

Beyonce a reusit sa aduca in acest clip cateva femei puternice de culoare - Serena Williams, tanara actrita Quvenzhané Wallis si Amandla Stenberg, dar si pe cantareata/actrita Zendaya.

Sybrina Fulton, mama lui Trayvon Martin, si Lesley McSpadden, mama lui Michael Brown, apar si ele in clip.

Cei doi pusti, 17, 18 ani au fost omorati pentru simplu fapt ca erau de culoare. In primul caz, ucigasul a fost initial lasat liber de politie (pana sa fie condamnat in 2013), iar in cel de-al doilea, tanarul a fost omorat de un politist, lucru care a generat mari proteste in Ferguson.

7.jpg

Jay Z si Blue Ivy apar si ei, in ultima parte, cand este vorba despre iubire si impacare.

Alti invitati pot fi auziti, dar nu vazuti. The Weeknd este prezent pe un cantec, iar James Blake pe altul. Beyonce foloseste citate din Isaac Hayes' "Walk On By", dar si din discursul lui Malcolm X. Ii aduce un omagiu si Ninei Simone, a carei voce poate fi auzita, nealterata, in clip. Kendrick Lamar apare si el pe album, dar nu si in clip.

9.jpg

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje