Amintiri din muzica VIII: Albume esentiale '85-'89

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sfarsitul anilor ‘90 si inceputul anilor 2000 vor avea un nou rege numit rock alternativ (cu subgenuri, cum ar fi britpop, noise rock, grunge si indie rock). Dar fundatia acestui succes este la sfarsitul anilor ‘80, cu o serie de lansari care au modelat sunetul si atitudinea trupelor de mai tarziu.

1985 - ‘Psychocandy’ - The Jesus and Mary Chain

Nu, discul nu este zgariat, 'Psychocandy' pur si simplu nu este pentru urechile tuturor. The Jesus and Mary Chain combinat sensibilitatea pop-Beach Boys melodia cu valuri de chitare distorsionate cu feedback care de multe ori suna ca fierastraul si nu ca o chitara electrica obisnuita. Cu toate acestea, debutul JAMC este un reper al muzicii noise pop si titlul sau nu a putut fi mai fidel sentimentului pe care il ai cand asculti. Incercati pe propria raspundere.


1986 - ‘The Queen is Dead’ - The Smiths

Daca exista o trupa care vorbeste perfect de partea intunecata a tuturor emotiilor si dorintelor, durerilor si necazurilor, The Smiths este aceea. " The Queen is Dead’ ", de obicei, este considerat cel mai bun album al lor, in cazul in care simbioza twisted intre Johnny Marr si Morrissey a rezultat intr-o coloana sonora unica pentru suflete singuratice.

1987 - ‘Sign o’ the Times’ - Prince

Dupa ce si-a destrama trupa The Revolution cu care a lansat ultra-cunoscuta piesa, "Purple Rain", Prince Rogers Nelson went solo cu 80 de minute de geniu pop pur, trecand de la gen la gen: R & B, funk, smooth soul, pop psihedelic, hard rock, gospel, folk, blues, synth funk... daca vreti sa va amintiti cum suna pop-ul la sfarsitul anilor '80, acesta este cu siguranta albumul.


1988 - "Daydream Nation" - Sonic Youth

Una dintre cele mai respectate trupe alternative din New York, Sonic Youth si-au lansat cele mai bune albume ale lor in perioada asta: "EVOL ‘EVOL’ (1986), ‘Sister’ (1987), ‘Goo’ (1990), ‘Dirty’ (1992)  si "Daydream Nation" - care a demonstrat un echilibru desavarsit intre inceputurile lor orientate spre zgomot si rock alternativ pe care il vor adopta mai tarziu pe deplin. Un release eclectic care arata sunetul sonic al unora dintre cei mai buni chitaristi ai tuturor timpurilor: Thurston Moore si Lee Ranaldo.


1989 - "Doolittle" - Pixies

Probabil trupa cea mai iubita si de inflenta  de rock alternativ,  semnatura dinamica zgomotoasa-silentioasa Pixies "a ajuns sa fie un model pentru rock alternative si grunge. In ciuda a cat de multe trupe au incercat sa-i copieze (Nirvana si Radiohead fiind cele mai cunoscute), Pixies raman unici in istoria muzicii, cel mai mult, datorita liderului trupei Black Francis ale carui energie si versuri suprarealiste au dat fiecarei melodii un edge. Cu 5 lansari uimitoare in 5 ani de existenta, "Doolittle" este munca lor cea mai consistenta si un adevarat favorit al genului.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje