Amintiri din muzica VII: Albume esentiale '80-'84

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Anii '80 sunt un deceniu de metamorfoza a favoritelor ultimului deceniu (hard rock, punk-rock si disco) in mai multe miscari: nou val, post-punk, glam metal, trash metal, rock alternativ, dance-pop si R&B contemporan.


1980 - Remain in Light - Talking Heads

Trupa condusa de David Byrne era deja faimoasa pentru single-ul lor energetic din 1977 "Psicho Killeo" si  primele trei albume puternice, care afiseaza o imbinare de diferite genuri muzicale, fara a pierde propria lor identitate. La al patrulea album, trupa a atins apogeul si ritmul lor contagios a facut trupa numarul 1 pentru noul val de muzica.


1981 - Juju - Siouxsie and the Banshees

Din cenusa originilor lor punk, Siouxsie and the Banshees s-a maturizat si a sunat mai exotic decat oricand. Un album care transporta ascultatorii intr-un vis / cosmar experimentat, celebrat de Budgie tribal, sunet de chitara suprarealist marca John McGeoch si, desigur, vocea lui Siouxsie Sioux care a transformat-o intr-o figura emblematica a culturii gotice.


1982 - Thriller - Michael Jackson

Michael Jackson a schimbat toata industria muzicala mainstream cu unul dintre albumele cele mai reprezentative nu numai ale anului, dar toata istoria de inregistrare. Capodopera pop, care a fost urmata de videoclipuri muzicale uimitore prin coregrafie, a ajuns un succes la nivel mondial si a devenit cel mai bine vandut album al tuturor timpurilor (un record pe care inca-l detine) - toti am dansat pe "Billie Jean", Beat It’, ‘Thriller’ si ‘Wanna Be Startin’ Somethin’’la un moment dat...

1983 - Violent Femmes - Violent Femmes

Rock-ul alternativ nu va deveni mainstream pana in deceniul urmator, dar printre primele trupe care flirteaza cu genul, Violent Femmes a fost una dintre cele mai pline de umor si usor de retinut. Versurile rebele ale lui Gordon Gano si sunetul de rock hiperactiv al aceastei versiuni nu au fost un succes instantaneu, dar au castigat statutul de cult cu piese precum "Blister in the Sun ',' Add It Up 'si' Gone Daddy Gone ' care au ajuns sa fie  favoritele tinerilor in anii '90.


1984 - Ride the Lightning - Metallica

In anii de aur ai heavy metal-ului, Metallica a aparut ca una dintre trupele principale, incluse in "the big four", alaturi de Slayer, Megadeth si Anthrax. Cu toate ca e fara expunerea mass-media a urmatoarelor lansari, al doilea album este adesea contestat ca cel mai bun album Metallica peste "Master of Puppets", care a obtinut un succes comercial mai mare. Dar ceea ce conteaza cu adevarat este faptul ca adrenalina lui a definit genul trash metal.


 

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje