Trupe cu nume inspirate din cantecele altora (top)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Uneori, influentele unei formatii nu se reflecta numai in sunetul acestei. Uneori, o trupa se poate simti atat de indatorata alteia incat sa isi ia numele dupa o melodie a respectivei formatii. Sau, pur si simplu, se poate intampla ca titlul piesei sa sune bine.

In orice caz, va lasam sa aruncati o privire peste topul de azi, 15 trupe care si-au luat numele dupa melodiila altora.

The Killers

Piesa: Crystal de la New Order

Numele domnilor de la The Killers nu e luat dupa melodie, asa ca puteti sa spuneti ca trisam. Dar este legat de melodie, mai ales de videoclipul piesei Crystal. Fanii hardcore New Order stiu despre ce vorbim. Restul, atentie mare la tobe.

Cold War Kids

Piesa: Leningrad de la Billy Joel

Cei care au ascultat Cold War Kids stiu ca muzica domnilor nu prea are legatura cu muzica lui Billy Joel. Dar Joel si melodia sa Leningrad sunt responsabili pentru numele trupei: expresia "cold war kids" apare in versurile piesei.

The Black Angels

Piesa: The Black Angel's Death Song de la The Velvet Underground

Spre deosebire de Cold War Kids, in cazul formatiei de psihedelica, The Black Angels, nu e nici o surpriza ca numele trupei este inspirat de o melodie de la The Velvet Underground. Pana si logo-ul formatiei e o imagine alb-negru a solistei VU, Nico.

Bright Eyes

Piesa: Bright Eyes a lui Art Garfunkel

Luata de pe coloana sonora a unui film de animatie despre iepuri din 1978, Watership Down, melodia este despre... iepuri. Insa Conor Oberst a simtit ceva potential in nume si nu putem sa negam ca a facut o alegere foarte buna.

The Kooks

Piesa: Kooks a lui David Bowie

Nu stim cat de mandru e David Bowie ca o formatie de duzina ca The Kooks si-a luat numele dupa piesa lui. Pana si vocalul trupei, Luke Pritchard, nu vrea sa se gandeasca daca Bowie le-a ascultat muzica si ce crede despre ei. Insa este foarte probabil ca Bowie sa fi vazut numele si sa se fi gandit "O piesa de-a mea?".

Bad Brains

Piesa: Bad Brain de la Ramones

Un 's' adaugat si iese numele uneia dintre cele mai citate trupe de reggae punk. Si pentru ca probabil au o pasiune pentru creiere si chestii de genul, numele initial al Bad Brains a fost Mind Power.

Death Cab For Cutie

Piesa: Death Cab For Cutie de la The Bonzo Dog Doo Dah Band

Scrisa ca o parodie a melodiilor lui Elvis Presley, piesa apare in filmul The Beatles Magical Mystery Tour, pentru ca, dupa 30 de ani, Ben Gibbard sa imprumute numele, aparent inspirat de reviste de pulp fiction, pentru formatia sa.

Radiohead

Piesa: Radio Head de la Talking Heads

Banuim ca va asteptati la melodia asta de cand ati vazut titlul. Da, ei sunt, dumnezeii muzici. Desi initial Thom Yorke si compania si-au spus On A Friday, singura zi in care reuseau sa cante impreuna, cand un critica le-a zis ca e plictisit de numele lor, cei cinci l-au schimbat in titlul piesei Talking Heads.

Ladytron

piesa: Ladytron de la Roxy Music

Cei patru membri Ladytron spun ca le-a placut mai mult cum suna numele piesei, decat cum suna formatia care o canta. Insa se pare ca lui Bryan Ferry ii place cum suna trupa Ladytron. Formatia chiar s-a gandit sa remixeze piesa, dar pana acum nu au apucat.

Pretty Girls Make Grave

Piesa: Pretty Girls Make Graves de la The Smiths

The Smiths au furat expresia din romanul lui Jack Kerouac, The Dharma Bums. La randul lor, formatia de art-punk din Seatle si-a luat numele dupa piesa trupei din Manchester. Nu ca ar fi primii, discografia The Smiths fiind o nesecata sursa de inspiratie pentru nume de formatii. (Panic At The Disco, anyone?)

Spoon

Piesa: Spoon de la Can

Formatia de indie din Texas s-a gandit sa le aduca un omagiu germanilor din trupa de rock experimental Can, numindu-se dupa piesa acestora Spoon.

Blonde Redhead

Piesa: Blonde Redhead de la DNA

Sigur, trioul de alternativ Blonde Redhead e ceva mai potolit ca sunet decat no waverii de la DNA, desi si ei au momentele lor in ciuda faptului ca numele lor e o referinta directa la una dintre melodiile trupei new yorkeze.

The Sisters Of Mercy

Piesa: Sisters Of Mercy de la Leonard Cohen

The Sisters Of Mercy l-au citat din prima clipa pe Leornard Cohen ca influenta majora pentru muzica lor, asa ca nu e de mirare ca numele trupei a fost luat dupa o piesa a muzicianului canadian.

Dum Dum Girls

Piesa: Dum Dum Boys de la Iggy Pop

Avand in vedere ca toti membrii trupei Dum Dum Girls sunt, soc, fete, nu prea mergea sa pastreze fix numele melodiei lui Iggy Pop. Decat, poate, ca o ironie fina.

The Raveonettes

Piesa: Rave On de la Buddy Holly

The Raveonettes nu se tem sa isi poarte influentele la vedere. Fara nici un fel de jena, ei recunosc deschis ca pana si numele, o combinatie in The Ronettes si numele melodiei Rave On, are legatura cu tipul de muzica pe care il fac.
2 comentarii

Trupe cu nume inspirate din cantecele altora (top)
iasomiie
#1 -

Comentariu nou

So, so, so good Nancy, am invatat atatea lucruri noi!!

Trupe cu nume inspirate din cantecele altora (top)
Nancy
#2 -

^_^

aw, thanks! :D

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje