Trupe cu identitati mascate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Sunt artisti care nu isi dezvaluie identitatea reala sau nu isi arata fetele, desi le stii muzica si poate chiar esti fan. Unii o fac din timiditate, altii pentru ca vor sa se diferentieze cumva de alti artisti cu acelasi stil muzical si altii pentru ca prefera sa lase muzica sa vorbeasca si sa nu fie ei in centrul atentiei.

Thomas Bangalter de la Daft Punk a declarat intr-un interviu urmatoarele: People understand that you don't need to be on the covers of magazines with your face to make good music si We're trying to separate the private side and the public side. It's just that we're a little bit embarrassed by the whole thing. We don't want to play this star system thing.

Si au pus la punct doua alter ego futuriste, un soi de roboti cu masti cu leduri care sa ii inlocuiasca pe scena. Pentru ca nu trebuie neaparat sa asociezi o fata unei melodii. Ca sa te bucuri de muzica, nu ai nevoie de numele artistului sau sa stii cum arata, desi nu strica sa stii cu cine ai de-a face. Misterul creeaza din artist o persoana aparte,  dar in acelasi timp il indeparteaza de ascultator. Poate ca ei vor sa fie oameni obisnuiti, dar mastile pe care le folosesc ii indeparteaza cumva de universul tangibil al fanilor.

Indiferent de ce fac, cei de la Daft Punk nu renunta la masti. Nici in reclamele in care apar si nici in alte proiecte la care lucreaza, cum este cazul filmului Electroma, pe care nu apare muzica lor.Tot din sfera electronica, ascunsi sub masti stau si cei de la We are the world. Nici ei nu renunta la costumatie pe scena si desi nu au anumite personaje clar definite precum cei de la Daft Punk, pastreaza misterul si in aparitiile live.O alta trupa foarte cunoscuta care foloseste masti este Slipknot, care sunt departe de orice vis futurist, ci sunt ancorati in cele mai inspaimantatoare cosmaruri cu criminali in serie. Poate ca nu au fost singurii care au apelat la masti, poate ca nu au cele mai simpatice masti, dar cu siguranta se numara printre cele mai memorabile trupe.Proveniti dintr-o lume paralela sunt si cei de la Lordi, cei ce au luat premiul Eurovision in 2006 invingand orice artist dance-pop al momentului, Mushroomhead, care au apelat la masti si pseudonime deoarece erau implicati si alte proiecte muzicale si au preferat sa evite orice fel de confuzii si conflicte mascati precum soldati de razboi iesiti din iad, si Gwar, aparent un soi de extraterestii veniti pe Pamant pentru a-l cuceri cu ritmuri metal.Sunt trupe care se picteaza pe fata, pentru a evidentia un alter ego. Sau din cine stie ce alte motive. Acum, din punctul meu de vedere este o diferenta intre artistii precum Alice Cooper, Marilyn Manson sau cei ce apeleaza la corpse paint pentru a scoate in evidenta partea lor evil si cei de la Kiss sau Insane Clown Posse, care prin machiajul lor creeaza personaje noi, unice si recognoscibile.Si exista si Gorillaz, trupa care exista mai mult virtual decat in viata reala. Desi in spatele proiectului sta si Damon Albarn (Blur), pe "scena" apar doar 2-D (voce), Murdoc Niccals (bas), Noodle (chitara) si Russel Hobbs (tobe), personaje animate.Si mai sunt si artistii care nu spun nimic despre ei si lucreaza sub pseudonim. Cum este trupa Monarchy ai carei membrii sunt Ra Black si Andrew Amstrong.Sunt multe astfel de trupe, care nu apartin unui gen anume, desi se pare ca cele mai multe trupe care apeleaza la machiaj sau costume sunt din zona metal. Genul muzical nu pare sa conditioneze o trupa sa apeleze la astfel de artificii, e mai degraba o preferinta personala si fiecare are motivele ei.

Unora le iese mai bine decat altora, unii reusesc sa impresioneze si sa isi faca un nume, in timp ce altii cad in categoria "alta trupa costumata dubios" sau "alta trupa cu machiaj dubios".


4 comentarii

Trupe cu identitati mascate
Speis
#1 -

Comentariu nou

as mai adauga si The Knife.

Trupe cu identitati mascate
TeenageCreep
#2 -

LOL?

nu poti redacta un asemenea articol tematic fara sa mentionezi/detaliezi tot ce-nseamna The Residents.

Trupe cu identitati mascate
Gina
#3 -

Comentariu nou

@ Speiss: corect, ar fi meritat un loc in lista, poate intr-o serie viitoare

@ TeenageCreep: The Residents merita un articol separat, tocmai pentru ca povestea lor trebuie detaliata.

Trupe cu identitati mascate
neptune
#4 -

Comentariu nou

pe langa the knife, ar fi mers si burial.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje