Top tari care au talent

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
A devenit o frenezie sa descoperim talente ascunse in cele mai atipice sau sterse figuri. Drept urmare, fara o introducere prea vasta, am ales azi sa trecem in revista acele tari care nu numai ca au talent, dar care au pornit o intreaga revolutie artistica la nivel mondial prin emisiuni ca Britain's Got Talent, X Factor sau American Idol.

SUA


Americanii nu au nevoie de concursuri televizate pentru a demonstra ca au talent. Fie ca vorbim de formatul Got Talent sau de American Idol, SUA a scos pe banda artisti de-a lungul vremii, care probabil ar fi fost lansati si in lipsa acestor emisiuni. Statistica arata ca visul american a condus la realizarea acestor show-uri, unde Bianca Ryan si Kelly Clarkson au pornit la drum.

.

Marea Britanie

Cu exceptia Printului William si a viitoarei sale printese, prea putini britanici se pot lauda cu un aspect fizic placut. Nu ca ar fi un criteriu pentru care sa ii includa cineva intr-un top, insa acest fapt i-a ajutat pe castigatorul primei editii Britain's Got Talent, Paul Potts, si pe clasata pe locul doi din sezonul al treilea al aceleiasi emisiuni, Susan Boyle, sa se afirme. Discrepanta dintre aspect si vocile pe care le-au dovedit a fost coplesitoare si declarata fara retinere de Simon Cowell, detinatorul formatului Got Talent.

Si pentru ca tot suntem la UK, trebuie mentionata aici Leona Lewis, marea descoperire a lui Cowell, urmata de Il Divo, deopotriva lansati de X Factor.

.
.

Australia

Australia este una din acele natii care se afla in permanenta competitie cu SUA si UK. Momentan, insa, cu exceptiile notabile ale surorilor Danii si Kylie Minogue, prea putine nume ies in evidenta. Drept urmare, in februarie 2007 Australia's Got Talent a fost implementata. Cu 4 sezoane pana in prezent, formatul australian a lansat 3 pre-adolescenti, exceptie facand trupa de dans Justice Crew, castigatoarea marelui premiu din 2010.China

China's Got Talent a fost inaugurat in urma cu un an si transmis de Dragon TV. Ne-au luat-o chinezii inainte si la asta! Juriul a constat in comedianul Zhou Libo, cantareata/actrita Annie Yi si compozitorul Gao Xiaosong. Castigatorul a fost un pianist... fara maini, Liu Wei, care a cantat cu degetele de la picioare. Originar din Shanghai, Wei a ramas fara maini la varsta de 10 ani si a inceput sa cante la pian la 19. Cand a participat si castigat China's Got Talent, abia implinise 23 de ani.India

India's Got Talent a demarat chiar si inaintea Chinei, in 2009, emisiunea fiind transmisa de canalul Colors TV. Pana in prezent au avut loc doua sezoane, prima editie fiind castigata de trupa de dance Prince Dance Group, formata din muncitori constructori, iar cea de-a doua de corul Shillong Chamber Choir, originar din Shillong, Meghalaya.

.

Ucraina

Tiparul copiilor carora abia le-au crescut dintii, descoperiti ca mega telente in cadrul unor mega-show-uri televizate, nu a existat in niciunul din cele doua sezoane al Ukraine's Got Talent. Lansat in 2009 pe postul STB, emisiunea le-a lansat pe Kseniya Simonova in varsta de 25 de ani, artist care lucreaza cu nisip, si pe cantareata de 26 de ani Olena Kovtun.

.

Irlanda

Irlanda nu a introdus formatul Irish sau Ireland's Got Talent. Cu toate acestea, insa, emisiunea The All Ireland Talent Show difuzata de RTE One pret de doua sezoane, a semanat izbitor cu Got Talent-ul lui Simon Cowell. Show-ul irlandez a lansat in 2009 trioul The Mulkerrins, care interpreteaza muzica irlandeza traditionala, si in 2010 pe tanara Chloe Coyle.

.

Italia
& Germania

Avem multe exemple de-a lungul istoriei ca ambele tari au avut cu ce se lauda (abia acum realizam ca asezam in acelasi context doua foste puteri extremiste de dreapta). Evident, vorbim de artisti. Insa in topul nostru vrem sa le includem la o subcategorie speciala: tari care au talent romanesc. Andreea Olariu de 14 ani s-a afirmat la emisiunea italiana Io Canto, precum si Petruta Kupper de 29 de ani a impresionat germanii cu interpretarea piesei The Lonely Sheppard a lui James Last la Das Supertalent. Mesajul transmis de aceaste situatii ar fi ceva de genul: daca noi nu va vrem, ei va vor!

.

Turcia & Indonezia

Ei bine, aceste doua tari nu au nimic in comun decat faptul ca ambele au adoptat formatul Got Talent inaintea Romaniei. Pe noi, insa, ne-a surprins foarte mult existenta acestui tip de show in cele doua tari si de accea le-am grupat, conform principiului - lucrurile interesante se intampla acolo unde te astepti mai putin. Acestea fiind spuse, pe noi ne-a surprins foarte mult implementarea si calitatea de care au dat dovada Turks Got Talent si, resepctiv, Indonsia's Got Talent.

.

Romania

Ati fi surprinsi, dar romanii chiar nu sunt saraci in talent si aptitudini. Partea mai putin fericita este ca tiparul emisiunii Got Talent a fost copiat gresit si aplicat gresit in Romania. Daca esti fan al emisiunilor originale din SUA si UK vei sti la ce ma refer. Cu toate acestea, nu putem contesta ca in ciuda formelor fara fond, Romania l-a dat pe Alex Velea in 2003, cand a participat si castigat la Megastar-ul de atunci, iar recent tanarul de 18 ani Adrian Tutu a fost desemnat castigator al emisiunii Romanii au Talent. Cu toate ca formatele concursurilor adoptate de PRO TV pana in prezent nu s-au soldat cu mari descoperiri (v. Popstars si Alege Asia), noi speram sa mai auzim de el.
3 comentarii

Top tari care au talent
Cristina
#1 -

Comentariu nou
E de mentionat cu onoruri si Razy Gogonea, care danseaza la "Britain's got talent" cum n-a vazut neam de neamul Matrix-ului: http://www.youtube.com/watch?v=z62zrqaqVbY
Top tari care au talent
miron
#2 -

Inca unul de menti

Top tari care au talent
miron
#3 -

Bogdan Ota: Norway got Talent 2011 - Inca un roman descoperit de altii
Norway got Talent 2011 - Bogdan Alin Ota - Romanian Pianist/Composer - 30 Mar 2011 - Bogdan Alin Ota ( Romania ) came on Norway got Talent and played a magnificent piece he wrote himself on the piano. www.youtube.com/watch?v=AzoO3BpCj70

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje