Top 15 - Playlist cu muzica de drum

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
E vara, ai vrea sa fie weekend din doua in doua zile, sa urci in masina, sa... stai o ora in trafic pana ajungi la autostrada sau vreo 8 pana apuci sa iesi din tara si sa mergi pe drumuri pustii, cu lanuri batute de vant si cate un ocazional tir vajaind din fata.

Azi v-am facut un playlist de drum, unul destul de universal, pentru toate gusturile, in care am ales chiar piese cu tema drumului.

Am evitat cateva clasice prea ascultate (Beatles cu Drive My Car, Road 66 al lui Bobby Troup, Ray Charles cu Hit the road Jack sau Steppenwolf cu Magic Carpet Ride sau altele pe tema truckin', ridin', motorbikin'), in schimb pe alte clasice nu le-am evitat deloc si i-am invidiat pe americani ca au atatea cantece despre drumuri (pentru ca, nu-i asa, e mai usor sa canti despre drum pe o autostrada trans-continentala decat pe un autobahn care te duce intr-o zi jumate pana la capatul Europei).

Speram sa va placa playlistul nostru si asteptam sugestii si de alte piese (daca le-ati evita pe cele ultra-cunoscute americane v-am fi etern recunoscatori).

Canned Heat - On The Road Again

Prima piesa, ca sa ne puna in atmosfera de drum, un blues rock clasic din anul 1968 de la Canned Heat. Tambora, muzicuta si hippie mood.


Red Hot Chili Peppers - Road Trippin'

Am zis road tripping? Asa sa ii fie numele cele de-a doua piese, un alt cantec clasic, ceva mai recent, din 1999, de pe Californication, Red Hot Chili Peppers.


Chris Rea - Road to Hell

Inapoi la blues cu una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Chris Rea, Road to Hell, de pe albumul omonim care a ajuns pe locul I in Marea Britanie.


The Doors - Roadhouse Blues

Inapoi in SUA, tara drumurilor trans-continentale. Roadhouse Blues, The Doors, 1970 si o varianta de videoclip cu inregistrari din concertele lor.


Steppenwolf - Born To Be Wild

Get your motor running  / Head out on the highway
Looking for adventure / In whatever comes our way

Nu putea sa lipseasca din muzica de drum Steppenwolf cu Born to Be Wild, o piesa din 1967.


AC/DC - Highway To Hell

Si daca tot ne-am mutat pe autostrazi, sa bagam un pic de forja in difuzoare cu o piesa clasica AC/DC, Highway to Hell.


Eddy Grant - Electric Avenue

Electric, nu? Si daca tot am zis electric, sa schimbam un pic tempo-ul cu o alta "vechitura", o piesa de-a lui Eddy Grant din 1982, Electric Avenue, to "take you higher".


Golden Earring - Radar Love

Un cantec de condus noaptea, cand dorm si radarele (ai vrea tu). Radar Love, din 1973.


Noir Désir - Le Vent Nous Portera

Prea multi americani in playlist-ul asta, nu? Inapoi in Europa, la drumurile noastre incurcate. Sus pe covorul zburator si vant la pupa - Le vent nous portera, Noir Desir.


Spiritual Front - Cruisin

Printre atatea nume sonore (si americane), ne-am gandit sa introducem si o prezenta mult mai putin cunoscuta, o trupa de italieni, Spiritual Front, cu o piesa ontopic, Cruisin'.


Rachid Taha - Barra Barra

Din Italia, doar o aruncatura de bat pana in Africa, pe drumuri prafuite, fara copaci, fara pasari, fara apa. Intr-un asortiment perfect cu piesa Barra barra a lui Rachid Taha, care a aparut si pe coloana sonora Black Hawk Down.


The Cat Empire - The Car Song

Din Africa nu-i drum pana in Australia, dar odata ajuns acolo, sa te tii drumuri. The Car Song, de la australienii The Cat Empire.


Phoenix - Singur

Si ca sa nu spuna nimeni ca numai americanii canta despre drumuri, o piesa "de bikeri" de la ai nostri Phoenix, Singur.


Gil Dobrica - Hai acasa

Gata cu drumurile, Hai acasa pe o piesa cantata de Gil Dobrica. Nu e originala insa, e un cover dupa Country Roads (John Denver), pe care o puteti asculta in ultimul slide al acestui playlist.


John Denver - Take Me Home, Country Roads

Take me home, country roads, 1971, considerata cea mai buna piesa a lui John Denver si iubita in mod special de americanii din West Virginia datorita versurilor:
Almost heaven, West Virginia
Blue Ridge Mountains, Shenanndoah River
Life is old there, older than the trees
Younger than the mountains, growing like a breeze.
6 comentarii

Top 15 - Playlist cu muzica de drum
Rhapsody
#1 -

Comentariu nou

Taxi - Ai inchis marea in ochi

Un american: Iggy Pop - The Passenger
Si un cover australian: Spiderbait - Black Betty

Top 15 - Playlist cu muzica de drum
Stefan
#2 -

Comentariu nou

Zici să evităm piese "ultra-cunoscute americane", da' destule din playlist-u tău intră aici: "On The Road Again" și "Born To Be Wild", de exemplu :).

Uite, Grateful Dead - "Truckin" nu e așa cunoscută, iar Deep Purple - "Space Truckin" nu e americană. Mie-mi plac la volan și Chemical Brothers - "Black Rockin Beats" :).

Top 15 - Playlist cu muzica de drum
Stefan
#3 -

Comentariu nou

De fapt, dacă mă uit în playlist, mai mult de jumătate din melodii îs ultra-ultracunoscute :).

Top 15 - Playlist cu muzica de drum
Cristina
#4 -

Comentariu nou

@Stefan - vezi paragraful 3 al textului de deasupra playlist-ului.

Si tocmai pentru ca noi am sugerat mai mult piese cunoscute si ultra-ascultate, va invitam pe voi sa ne demonstrati cat de originali sunteti, eventual in afara paradigmei "truckin', ridin', motorbikin'", in care chiar si tu te-ai incadrat :)

Top 15 - Playlist cu muzica de drum
wolf
#5 -

Comentariu nou

pe drumul ala dintre constanta si vama (pe unde se vede marea), Moloko - Sing It Back. ideal, decapotabila. daca nu se poate, nu se poate :)

Top 15 - Playlist cu muzica de drum
Revo
#6 -

Comentariu nou

Wycleaf Jean - Fast Car
Prodigy - Hotride
Nonpoint - Circles
Metalica - Fuel
Fear Factory - Cars (sau cea de la Gary Numan)
Cake - Going the Distance

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje