Top 10 videoclipuri REM

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Decizia REM de a se desparti marcheaza, pentru multi, sfarsitul unei ere. Pentru a comemora cei 31 de ani de activitate, timp in care REM au modelat muzica si influentat zeci de formatii, am adunat intr-un top zece videoclipuri ale trupei americane.

R.E.M. - The Great Beyond

Scris special pentru filmul Man On The Moon, The Great Beyond a fost lansat in 1999, iar in varianta de pe single, contine versurile "Here's a little agit  for the never-believer, here's a little ghost for the offering", o referinta la melodia REM care da numele peliculei.

R.E.M. - Shiny Happy People

Cel mai "vesel" cantec REM, Shiny Happy People a fost lansat in 1991, iar videoclipul colorat in care toata lumea danseaza in fata unor pereti pictati transmite perfect starea de bine a melodiei.

R.E.M. - Drive

Drive este primul single lansat de pe albumul Automatic For The People din 1992, devenind al doilea cel mai mare hit al trupei pana atunci.

R.E.M. - What's The Frequency, Kenneth?

Ales ca prim single de pe albumul Monster din 1994, What's The Frequency, Kenneth? este unul dintre cantecele cele mai des cantate in liveuri de catre formatie, iar videocliul macheaza prima aparitie a vocalului Michael Stipe ras in cap.

R.E.M. - Man On The Moon

Al doilea single de pe albumul Automatic For The People, Man On The Moon contine numeroase referinte la actorul Andy Kaufman si chiar a fost folosita pe coloana sonora a filmului cu acelasi nume din 1999. Videoclipul piesei, filmat in desert, s-a aflat pe locul 41 in topul celor mai bune 100 de videoclipuri facut de revista Rolling Stone.

R.E.M. - It's The End Of The World

Lansat in 1987, It's The End Of The World apare pe cel de-al cincilea album al trupei, Document. Videoclipul, regizat de James Herbert cu care formatia a lucrat pe parcursul anilor 80, arata interiorul unei case abandonate.

R.E.M. - Imitation of Life

Primul single de pe albumul din 2001, Reveal, Imitation of Life are un videoclip care, conform lui Stipe, a fost filmat in doar 20 de secunde. Restul consta intr-o bucla care te duce 20 de secunde inainte, 20 inapoi si in zoomuri pe anumite detalii.

R.E.M. - Orange Crush

Videoclipul pentru Orange Crush, primul single de pe albumul Green din 1988, i-a adus trupei primul Video Music Award pentru cel mai bun videoclip post-modern, de altfel si primul premiu decernat la aceasta catergorie (redenumita dupa 1990 "alternative video").

R.E.M. - Everybody Hurts

Lansat in 1992, videoclipul de acum iconic pentru Everybody Hurts a fost filmat in San Antonio, Texas si a fost inspirat de inceputul filmului 8 1/2 a lui Federico Fellini

R.E.M. - Losing My Religion

Losing My Religion a fost lansat in 1991, devenind un hit neasteptat. Videoclipul, inspirat de pictorul italian Caravaggio si regizorul rus Andrei Tarkovsky, le-a adus celor de la REM noua nominalizari la Video Music Awards, dintre care au castigat sase, inclusiv videoclipul anului.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje