Top 10 piese despre superstitii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
V-ati uitat in calendar? Astazi e 13. Marti 13. Desi nu asa de temuta ca vineri 13, ziua de azi e un prilej numai bun pentru unii sa fie ingrijorati ca ceva rau se va intampla.

Pentru noi, e un prilej bun sa scotocim dupa melodii despre superstitii, fie care vorbesc despre ciori, despre cum nu e bine sa omori albatrosi, numere norocoase sau trifoi.

Buzzcocks - Something's Gone Wrong Again

10. Something's Gone Wrong Again, cu versurile sale despre cum nimic nu merge bine intr-o zi, este o melodie demna sa devina theme-song pentru marti 13 (sau vineri, depinde de preferinte).

Badly Drawn Boy - Four Leaf Clover

9. Badly Drawn Boy are si el superstitiile lui. Dar daca are un trifoi cu patru foi, se simte in siguranta si stie ca totul va merge bine. Si, daca vrem, ni-l da si noua.

Metallica - No Leaf Clover

8. O analogie simpla. Daca trifoiul cu patru foi aduce noroc, un trifoi fara nici o foaie e exact opusul. Si versurile se joaca cu aceasi idee: noroc (trifoiul) care se transforma in ghinion (lipsa frunzelor)

Nick Cave & The Bad Seeds - Black Crow King

7. Avand in vedere ca domnul Cave a scris nu o data despre moarte si a fost comparat de nenumarate ori cu Edgar Allan Poe, era de asteptat ca macar o melodie de la Bad Seeds (sau orice alt proiect in care este implicat Cave) sa fie despre ciori, considerate simbol al mortii.

Wild Beasts - Albatross

6. Cu al sau instrumental bantuitor, vocea inalta a vocalului Hayden Thorpe si versuri inspirate de poemul lui Samule Taylor Coleridge, Balada marinarului batran, Albatross face referinta la vechea superstitie conform careia cel care omoara un albatros o sa aiba parte de ghinion.


Coldplay - Only Superstition

5. Cu Only Superstition, o melodie de la inceputurile formatiei, Coldplay ne indeamna sa renuntam la superstitii care, pana la urma, sunt doar inventii de-ale mintii noastre.

The Rakes - Little Superstitions

4. The Rakes sunt foarte clari: ei sunt rationali. Iar superstitiile nu fac decat rau si, daca nu renunti la ele, poti sa pierzi multe.

Stevie Wonder - Superstition

3. Pe Superstition, un fel de antologie a tuturor superstitiilor importante, Stevie Wonder ne atentioneaza ca "superstition ain't the way"

Howlin' Wolf - Ain't Superstitious

2. Desi titlul spune ca "nu", Howlin' Wolf are si el superstitii: pisici negre, maturat care aduce ghinion, mancarimi care aduc bani.

The Kills - Superstition

1. Cu un riff aproape metalic care te zgarie pe urechi, Superstition vorbeste despre cum ramanem agatati de traditii si obiceiuri vechi.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje