Top 10 piese despre spatiu cosmic

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Spatiul cosmic i-a facut mereu pe oameni sa isi puna intrebari si sa isi lase imaginatia libera. Sa se uite la cer si sa se gandeasca macar ce e punctul ala rosu, daca nu chiar ce alte civilizatii mai exista in cosmos. De la fascinatia erei post-moderne cu calatoriile in spatiu, la filmele de science fiction, orice lucru care se intampla in alt loc decat pe Pamant a fost subiect aprins de discutie. Era si greu ca muzica sa nu fie atinsa de aceasta tema si noi am ales zece melodii, unele mai cunoscute decat altele, care vorbesc despre spatiu.

Big Boy Pete - My Love Is Like A Spaceship

Figura emblematica a scenei de psihedelica din Marea Britanie, Big Boy Pete a fost prin turnee cu mare parte din grupul numit "British Invasion" (cu The Beatles si The Rolling Stones in frunte) inainte de a lansa single-ul Cold Turkey, care are ca b-side My Love Is Like A Spaceship si care a devenit obiect de colectie pentru orice fan inrait al muzicii.

Pixies - Planet Of Sound

Folosind ideea de vers calm/refren zgomotos, Palent of Sound inverseaza rolurile. Acum Pamantul este o planeta necunoscuta pentru personajul din versuri, un extraterestru care aude, din intamplare, muzica venind de pe Pamant si se hotaraseste sa investigheze.

The B-52's - 53 Miles West Of Venus

53 Miles West Of Venus nu este importanta pentru versuri (titlul repetat), ci pentru felul in care melodia te duce cu gandul la o nava spatiala si in care formatia creeaza prin intermediul  instrumentelor o atmosfera melancolica sub straturile de chitare surf. Si nu, nu stim ce e la 53 de mile vest de Venus.

Ash - Girl From Mars

Un clasic al anilor 90, Girl From Mars este o melodie perfecta pentru zilele de vara lipsite de griji, cu mult soare si bere incalzita. Sau, se pare, pentru a fi folosita de NASA ca muzica pusa celor rugati sa astepte la telefon.

Paul St. John - Spaceship Lover

Lansata in 1972, Spaceship Lover e o bucata delicioasa de glam psych care, din nefericire, a ramas multa vreme in umbra altor melodii. Si, la fel ca in cazul muzicii lui Big Boy Pete, un vinyl care este vanat de multi colectionari.

Suicide - Spaceship

LCD Soundsystem spune in melodia Losign My Edge ca a fost acolo cand Suicide au avut primele repetitii intr-un apartament din New York, dar noi credem ca ar fi fost la fel de interesant sa fii acolo cand duo-ul a inregistrat melodia Spaceship, printre altele, intr-un muzeu de arta contemporana dedicat artistilor tineri din cadrul NYU.

Spiritualized - Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space

Fraza "Ladies and gentlemen, we are floating in space" a fost initial folosita pentru a atrage atentia asupra pericolelor calatoriei in spatiu. Cu versurile lui, Jason Pierce, liderul Spiritualized si de altfel singurul membru constant, face legatura intre aceste pericole si dragoste intr-o melodie care pare ca pluteste exact ca lucrurile in spatiu.

Joe Meek - I Hear A New World

Fascinat de programele spatiale la moda la sfarsitul anilor 50, Joe Meek a scris albumul I Hear A New World - An Outer Space Music Fantasy din dorinta de a crea, prin muzica, imaginea unei lumi care s-ar putea gasi in spatiul extraterestru. Melodia care da titlul albumului e si cea mai conventionala dintre piesele de pe album, restul folosind voci foarte inalte.

The Only Ones - Another Girl, Another Planet

Exuberanta si plina de energie, Another Girl, Another Planet nu a fost niciodata un succes comercial si The Only Ones, desi primiti foarte bine de critici, au ramas o formatie care parca nu si-a atins potentialul niciodata. Asta pana cand numeroase formatii au inceput sa faca coveruri dupa piesa, iar formatia a intrat in atentia publicului si sa fie citata ca una dintre cele mai influente trupe de power-pop

David Bowie - Space Oddity

Influentat puternic de filmul 2001: A Space Odyssey, dupa care a luat numele piesei, si de programele spatiale britanice nereusite, David Bowie l-a creat pe Major Tom,un astronaut a carui misiune in spatiu pare a fi un succes pana cand nava are o problema tehnica si orice contact cu turnul de control este intrerupt.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje