Top 10 piese despre oras

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Orasele sunt locuri unde poti sa visezi, cu strazi pline si nenumarate sanse sau locuri ale alienarii, cu strazi murdare si blocuri gri. Orasul si viata la oras, toate nemultumirile sau mandria de a fi dintr-o anumita parte a orasului, au inspirat muzicieni mereu. Pentru ca si noi scriem mereu despre locuri din oras si despre ce ne place sau ce nu, ne-am gandit sa adunam pentru topul de azi zece melodii despre viata urbana.

Good Shoes - Morden

Poate ca Morden nu e un subiect prea glam ca alte orase, dar Good Shoes stiu de ce au ales sa scrie fix despre orasul lor natal. Daca asculti cu atentie versurile, vezi ca observatiile vocalului Rhys Jones pot fi despre orice oras mic in care nu se intampla mare lucru si din care nu stii cum sa pleci mai repede.

Hard-Fi - Suburban Knights

Poate ca Hard-Fi nu sunt una dintre formatiile care dau dovada de prea mult talent muzical sau creativitate, dar Suburban Knights are versuri care ating cu destula acurate probleme vietii in oras, mai ales cand faci parte din clasa muncitoare.

Sparks - This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us

Pentru personajul din versuri, un oras e mult prea mic cand incerci sa eviti pe cineva si orice plimbare pe strazile devenite mult prea mici duce la crestere a pulsului si un sentiment enorm de teama.

The Jam - In The City

In Marea Britanie a anilor '70, orasele erau locuri in care tensiunea crestea cu fiecare greva, cu fiecare imigrant batut si cu fiecare revolta. Lansata in 1977, In The City are ca tema centrala un subiect favorit al perioadei: alienare in fata autoritatii.

The Kinks - Dead End Street

Orasul, in speta Londra, cu strazile lui, locuri de intanire a pustilor la moda si restul locuitorilor, a fost mereu o tema centrala a pieselor The Kinks. Iar Dead End Street, cu imagini din suburbiile Londrei cu case darapamante, cu chirii prea mari si fara incalzire, nu face exceptie.

The Pogues - Dirty Old Town

The Pogues, cu ametescul lor de ideologie punk si melodii folk iralandeze, au fost intotdeauna interesati de partea mizera si saraca a unui oras. Nu se stie exact despre ce oras e vorba, Manchester si Sheffield fiind printre cele sugerate, dar asta nu inseamna ca Dirty Old Town si imaginile mohorate ale strazilor anonime au impact mai mic.

Doves - Black and White Town

Desi Doves sunt englezi, nu e greu sa relationezi cu versurile melodiei. Destule sunt orasele "satelit", atat de plictisitoare incat totul pare alb si negru, in timp ce alte orase, mai mari, iti par atat de colorate si zgomotoase.

Madness - Our House

Ca multe formatii de ska si punk din anii 80, Madness au fost ocupati sa descrie variile aspecte ale vietii la oras, iar Our House e un exemplu minunat de cat de placuta poate fi uneori viata in suburbii.

Arcade Fire - The Suburbs

Inspirata, ca intreg albumul cu acelasi nume, de ani petrecuti de Win si William Butler intr-o suburbie a orasului Huston, The Suburbs surprinde perfect pierderea inocentei, dorinta de a te intoarce la anii copilariei si toate schimbarile care vin o data cu maturizarea.

Blur - Parklife

Ca multe formatii de britpop, Blur au fost mereu impotriva stilului american imbratisat cu usurinta de englezi in anii 80. Parklife e doar o alta critica adusa americanizarii vietii englezesti si a diverselor stereotipuri pe care le gasesti intr-un oras.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje