Top 10 melodii despre scoala

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Prima zi de scoala e intotdeauna ciudata. Dintr-o data, strazile si mijloacele de transport in comun se umplu de ghiozdane si de purtatorii lor. Cei care au terminat scoala se gandesc cu nostalgie la zilele acelea care pareau lipsite de griji. Iar elevii isi reamintesc, dupa o vara in care au facut ce au vrut, de ce nu le placeau zilele de luni.

Ca sa sarbatorim inceputul anului scolar, am scos la inaintare zece piese care vorbesc despre scoala si care speram sa va placa la fel de mult ca si noua. 

Vampire Weekend - Campus

Relatiile intre colegii de scoala pot fi si grozave, dar si stanjenitoare. Mai ales intr-un campus, locul in care relatiile vin si pleaca ametitor de repede. Cu Campus, Vampire Weekend surprind tot ce e mai neplacut despre momentele care urmeaza unei relatii pasagere: cum e sa pleci in graba in dimineata de dupa, intalnirile ciudate pe holuri si cursurile comune jenante.

The Boomtown Rats - I Don't Like Mondays

Inainte de a fi un motiv de nemultumire pentru multi, Bob Geldof ne bucura cu melodii ca I Don't Like Mondays, cu ale carui versuri suntem uneori de acord. Desi nu ajungem sa impuscam pe nimeni, decat cel mult in imaginatia noastra.

Nirvana - School

Nu e greu sa intelegi versurile. Nici nu sunt foarte complicate. Pauza e un moment magic cand putem sa facem ce vrem. Si totii am avut ghinionul sa ne plictisim de moarte la ore neinteresante si interminabile si sa nu scapam la auzul clopoteluilui

Belle & Sebastian - Expectations

Despre cum e sa fii exclus pentru ca iti plac alt lucruri decat majoritatii, despre asteptarile pe care le au altii de la tine si despre cum, pana la urma si desi nu iti dai seama pe moment, lucurile se vor rezolva.

Nada Surf - Popular

In liceu cel mai importat e cat esti de popular. Daca este majoreta-sefa sau fundas, daca iti sta parul bine si daca profesorii te plac. Dar la pachet cu popularitate vin si multe probleme, asa cum ne spun si Nada Surf. Nu fara un pic de ironie.

Madness - Baggy Trousers

Baggy Trousers picteaza imaginea scolilor engleze din anii 70, cu profesori care isi petrec mai mult timp in puburi decat la ore, rivalitati intre scoli si elevi care nu invata nimic altceva decat cum sa nu respecte regulile

The Smiths - Headmaster Ritual

Nu tot ce inseamna "scoala" e echivalent cu lipsa de grij si The Smiths stiu asta. Headmaster Ritual prezinta latura neplacuta a sistemului educational, cu profesori varstnici abuzivi si plini de prejudecati si elevi dornici sa scape cat mai repede de ei.

The Kinks - Schooldays

De multe ori, cand ajungem in campul muncii, ne amintim de zilele de scoala cu placere si de momentele fericite, nu de toate problemele si nemultumirile din perioada respectiva. Asa cum ne spun si The Kinks.

The Beach Boys - Be True To Your School

Scrisa ca un tribut adus liceului lor, Be True To Your School poate fi un pic prea cumintica, dar crescendoul si armoniile insorite te obliga sa canti si tu odata cu domnii de la Beach Boys oricat de anti-scoala ai fi.

The Ramones - Rock n'Roll Highschool

Ramones au stiut intotdeauna sa surprinda perfect ceea ce inseamna sa fi adolescent si multe dintre cele mai bune piese ale lor sunt despre zilele de liceu. Rock n'Roll Highschool e o melodie tipica Ramones, cu versuri aproape primitive si un refern contagios, dar videoclipul o face un adevarat clasic




4 comentarii

Top 10 melodii despre scoala
iuli
#1 -

Comentariu nou

Deftones-Back to school :D

Top 10 melodii despre scoala
zulluf
#2 -

nice!

but no Teenage Dirtbag? :))

Top 10 melodii despre scoala
ruxandra
#3 -

corect, dar..

the white stripes - we're going to be friends

Top 10 melodii despre scoala
George
#4 -

frumos topic

la scoala cu voi

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje