Top 10 melodii de toamna

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca nu stiati, va spunem noi. A inceput septembrie si o data cu el declinul temperaturilor. Tocmai de asta, ne-am gandit sa facem un top cu zece piese cu iz de toamna, numai bune de ascultat pe parcursul celor trei luni, indiferent daca soarele se arata timid de dupa nori, daca suntem nevoiti sa ne petrecem zilele in casa din cauza ploilor sau daca alergam cu pantofii plini de apa sa prindem autobuzul. 

The Decemberists - O New England

O piesa care nu e explicit despre toamna, desi e putin probabil ca versul “with the rain coming down” sa te duca cu gandul la alt anotimp. Si parca e greu, ca atunci cand spui New England, sa vezi altceva decat copaci colorati in galben, rosu si portocaliu si pamantul acoperit de frunzele lor.


The Twilight Sad - Cold Day In The Birdhouse

Povestea de dragoste din versuri nu are cum sa aiba loc in alta perioada a anului. Acordurile parca sugrumate din intro, distorturile care par a fi o furtuna, vocea resemnata a lui James Graham te duc intr-o zi neprietenoasa de noiembrie de care abia astepti sa scapi.


Yo La Tengo - Autumn Sweater

Confuza ca o zi ploaioasa, cu niste clape semi-siropoase si o percutie care aduce a picaturi grele care cad pe asfalt, e melodia perfecta de ascultat cand incerci sa te impaci cu gandul ca e din ce in ce mai frig afara si ca trebuie sa te infofolesti din ce in ce mai mult.


Devendra Banhart - Autumn's Child

O melodie la fel de lenesa ca dupa-amiezele cand ploua cu galeata si tot ce poti sa faci e sa zaci pe un fotoliu la geam, amintindu-ti de zilele de vara.


The Vines - Autumn Shade

La fel cum toamna face tranzitia intre vara si iarna, la fel si piesa celor patru australieni nu se refera la o stare precisa, ci la o intrepatrundere intre melancolie si ferice.

Bombay Bicycle Club - Autumn

O melodie de inceput de septembrie, cand iti vine greu sa crezi ca ai spus adio verii desi simti ca mai atatea de facut, cand inca te dor ochii de la soarele puternic si cand inca mai vrei sa alergi descult prin iarba (inca) verde.


Tom Waits - November

O melodie cat se poate de dramatica si teatrala ca zilele gri din noiembrie cand parca nu mai ai nici o speranta ca vei revedea culoarea verde sau soarele pe cer.


Neil Young - Harvest Moon

E cam greu sa faci un top despre toamna fara sa incluzi Harvest Moon. Vocea nepamanteana a lui Young si intrumentalul somnoros se intrepatrund si creaza o melodie perfecta pentru serile reci de toamna.


Manic Street Preachers - Indian Summer

Sigur, cand zici Manic Street Preachers si toamna, Autumnsong e melodia la care te gandesti imediat. Dar, sper diferenta de Indian Summer, cand o asculti nu te duce cu gandul la zilele senine de sfarsit de octombrie sau la frunzele rosiatice si galbene ale copacilor. Nici nu are “arsenalul” Indian Summer: corzile care amintesc de Everything Must Go, aerul nostalgic, versurile a carora maturitate poate fi usor asociata cu toamna.


The Kinks - Autumn Almanac

Cu “Autumn Almanac”, domnii de la The Kinks reunesc tot ce inseamna toamna.. Cum e sa te ascunzi de ploaie in serile friguroase, cum e sa te doara spatele de la reumatism, cum vantul zboara frunzele de pe pamant. Si o fac cu zambetul pe buze in loc de nostalgia tipica melodiilor despre toamna

4 comentarii

Top 10 melodii de toamna
dragosh_r0ck
#1 -

recomand
Forever Autumn a celor de la Lake of Tears. De altfel, intregul album "Forever Autumn" este deosebit, vezi si "So Fell Autumn Rain".
Top 10 melodii de toamna
Pikachu
#2 -

Toamna nu e trista!

De acord cu "So fell autumn rain", dar exceptand "Autumn Almanac", toate melodiile astea inspira mai curand un Noiembrie, hai Octombrie tarziu si lipsit de sperante. Inceputul toamnei e o perioada vesela, lumea culege roadele anului, padurile devin o feerie de culori.Cred ca meritau incluse totusi in lista si cateva delodii mai vesele de toamna...sau macar extinsa lista la 15-20 de titluri.
Si inca ceva, avem si noi cateva melodii de toamna foarte frumoase in romana :)

Top 10 melodii de toamna
Maria
#3 -

Comentariu nou

Tare! Si astazi chiar ma gandeam ce melodii sa ascult la serviciu, la începutul asta de toamna:)

Top 10 melodii de toamna
Silvia Cojocaru
#4 -

Comentariu nou

sea wolf- the garden that you planted

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje