Top 10 logouri de trupe

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Traim in era imaginii. Partea vizuala este la fel de important pentru o trupa ca si muzica lor. Si, desi asta nu inseamna ca fiecare haina pe care o pui pe tine trebuie "gandita", cand vine vorba de logoul trupei, este esential ca imaginea aleasa sa te prinda instant si sa spuna ceva despre muzica formatiei. Pentru ca logoul este unul dintre primele lucruri cu care intri in contact. Mai jos avem zece logouri care au atras atentia si au ramas in mintea consumatorilor de muzica. Sigur, nu este o lista definitiva, exista doar mii de trupe pe scena internationala. Recunoastem ca ne-a fost enorm de greu sa le alegem doar pe asta zece, dar am zis sa nu ne intindem. Si, ca intotdeauna, va asteptam comentariile, sa ne spuneti care sunt logourile voastre preferate.

1. Daft Punk

Realizat de Guy-Manuel de Homem-Christo, jumatate a duoului francez, este tipic pentru persoana trupei, enigmatica si anti-celebritate. Asa cum spune si celalalt membru, Thomas Bangalter, in lumea Daft Punk, logoul este starul, ei fiind mai putini importanti decat muzica pe care o fac.

2. Klaxons

Amintind de scripturi antice, ca cele cuneiforme, logo incredibil de original al englezilor de la Klaxons e deseori acompaniat de un simbol misterios in forma de crab care sugereaza ideea de picturi preistorice din pestere si care complementeaza perfect muzica criptica a celor patru.

daftpunk-logo.jpg 0893_134623_Klaxonslogo.jpg

3. Justice

Desi Amazon insista sa il numesca “Cross”, revistele care au scris despre albumul de debut al Justice au fost rugati sa se refera la el cu simbolul unui crucifix. De atunci, logoul a prins viata datorita showurilor love ale trupei, dovedindu-se fundalul perfect pentru muzica duoului, fiind nevoie doar de imaginea crucii reliefate pentru a-ti da seama despre cine e vorba.

4. New York Dolls

Rujul intins pe ceea ce ar trebui sa fie o oglinda invizibila subliniaza perfect sex appealul subtil al trupei newyorkeze. In plus, a rezumat perfect personalitatea provocatoare a trupei care a reusit sa faca ideea de baieti cu machiaj cool, desi nu au fost primii care sa se machieze pe scena.

0893_151543_justicelogo1.jpg newyorkdolls-lipstick.jpg

5. Public Image Ltd.

Ideea logoului a fost a lui John Lydon si, la fel ca multe logouri reusite, e o imagine extrem de simpla care a prins in randul fanilor pentru ca putea fi copiata usor pe haine, pereti sau bancile scolii. Lydon a abriviat numele il PiL, care e parte a cuvantului “pill”, iar logoul a fost ales pentru a semna cu o aspirina.

6. Bauhaus

Daca trupa ta isi ia numele dupa o miscare arhitecturala, ai face bine sa ai o parte vizuala calumea pusa la punct. Ceea ce Bauhaus au si facut. “Furat” se pare in 1978 de catre basistul David J Haskins, logoul e o iluzie optica minunata, jumatate fata, jumatate cladire (care, evident, e extrem de potrivita). Poate ca nu ti se intipareste instant in minte, dar este unul dintre cele mai impresionante logouri.

0893_140035_pil.jpg 0893_134042_Bauhaus.jpg

7. Misfits

Si logoul Misfits a fost furat. Liderul trupei, Glenn Danzig a vazut craniul pe un poster pentru filmul din 1946, The Crimson Ghost si este realizat ca sa aduca cu logoul revistei de film Famous Monsters of Filmland. Printul minimal complementeaza muzica Misfits, iar faptul ca logoul de peste 60 de ani poate fi vazut inca pe tricouri de pretutindeni este destul de remarcabil

8. Ramones

Cand artistul newyorkez si prietenul trupei Arturo Vega a ales sigiliul presedintelui Statelor Unite ca logo pentru formatie, a facut-o pentru ca isi dorea sa ii reprezinte pe Ramones ca o trupa all-American. Vega a facut cateva modificari. In locul sagetilor a pus bate de baseball, iar in locul crengii de maslin, Vega a pus una de mar pentru ca, asa cum spune el, trupa este ca la fel de americana ca o placinta cu mere.

0893_135649_misfits.jpg ramones-logo.jpg

9. The Rolling Stones

De multe ori, se crede in mod eronat ca faimoasele buze au fost facute de Andy Warhol, atat de emblematice sunt pentru perioada pop-art. In fapt, logoul a fost relalizat de John Pasche in 1970 si, initial, a aparut in interiorul bookletului pentru Sticky Fingers. Inspirat atat de buzele lui Mick Jagger cat si de zeita hindu Kali, logoul a fost facut faimos prin includerea lui ulterioara pe posterele trupei. Si, in timp ce Pasche a primit doar 50 de lire la inceput si inca 200 in 1972, muzeul Victoria & Albert l-a achizitionat pentru suma de 50.000 de lire.

10. The Who

Contrar parerii generale, logoul nu a aparut niciodata pe vreun album The Who. Realizat in 1964 de Brian Pike, logoul pop-art a aparut prima data pe un poster care promova un concert de-al trupei in clubul londonez Marquee. De atunci, si-a gasit drum pe mii de insigne, tricouri si chiar agende, devenind un element cheie in iconografia miscarii mod.

rolling-tongue.jpg thewho-logo.jpg
1 comentariu

Top 10 logouri de trupe
iuli
#1 -

Comentariu nou

Eu as fi ales si RHCP :D

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje