Top 10 formatii fictive

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
O formatie obisnuita trebuie sa treaca prin multe si multi ani de turnee, dezamagiri, schimbari de componenta sau reuniuni. O formatie ficitva nu are nevoie decat de un film sau, uneori, chiar un episod dintr-un serial. Unele sunt mai putin reusite, altele sunt mai bune decat multe formatii adevarate. Insa, indiferent de calitatea muzicii, formatiile fictive ne plac. Tocmai de asta, am alcatuit un top cu cele mai bune zece formatii din seriale si filme.

Hedwig and the Angry Inch

Membri: Hedwig Robinson (John Cameron Mitchell), Skszp (Stephen Trask), Yitzak (Miriam Shor), Jacek (Theodore Liscinski)

Original un musical pe Broadway scris de John Cameron Mitchell despre un transsexual din Germania de Est, Hedwig and the Angry Inch a fost adaptat intr-un film in 2001.


Barry Jive And the Uptown Five

Membri cunoscuti: Barry (Jack Black)

High Fidelity e un fel de biblie a oricarui music nerd. Iar Barry, jucat de Jack Black, e apogeul. Numiti initial Sonic Death Monkey, isi schimba numele cand Barry preia rolul de leader si schimba soundul trupei dintr-unul un pic cam chestionabil. Si, spre surpriza tuturor, reusesc sa faca un cover foarte reusit dupa Marvin Gaye.


Hep Alien

Membri: Lane Kim (Keiko Agena), Dave Rygalski (Adam Brody), Zach Van Gerbig (Todd Lowe), Brian Fuller (John Cabrera)

Timp de sapte sezoane, Gilmore Girls ne-a bombardat cu referinte la cultura pop, iar Hep Alien sunt cireasa de pe tort. Precursor al formatiilor de indie hipsters din ziua de azi, Hep Alien si-au inceput cariera cu coveruri dupa Jesus and Mary Chain, Monkeys si Blondie. Iar cand membrul fondator (Dave) a plecat, locul la chitara i-a fost luat de Sebastian Bach (da, vocalul formatiei Skid Row).


The Wonders

Membri: Jimmy Mattingly II (Johnathon Scheach), Lenny Haise (Steve Zahn), Shades Patterson (Tom Everett Scott), T.B. Player aka The Bass Player (Ethan Embry)

The Wonders, din filmul lui Tom Hanks, That Thing You Do, sunt o formatie banala pentru anii 50, cand bateristul schimba bataia. Melodia lor, care isi ia numele dupa titlul filmului, devine un hit masiv si cei patru baieti ajung pe aceasi scena cu Jerry Lewis.


Spinal Tap

Membri: David St. Hubbins (Michael McKean), Nigel Tufnel (Christopher Guest), Viv Savage (David Kaff), Derek Smalls (Harry Shearer), Mick Shrimpton (Ric Parnell)

Nici un top de genul asta nu ar fi complet fara Spinal Tap. Numiti “cea mai zgomotoasa formatie din Anglia”, starurile documentarului This Is Spinal Tap duc idea de formatie fictiva la un cu totul al nivel, iar impactul lor asupra culturii pop este imens. Intrebati-i doar pe domnii de la The Strokes de unde si-au luat inspiratia pentru coperta Is This It.


Creation, Mission Control

Membri: Nick Andopolis (Jason Segel), Ken Miller (Seth Rogen), Daniel Desario (James Franco)

Freaks and Geeks a fost anulat mult prea repede, dar a reusit, cu timpul, sa isi faca o baza de fani solida. Nick viseaza sa faca o cariera din muzica, iar modelul lui este Neil Peart, bateristul Rush. Asa ca punele bazele unei formatii nenumite (desi Creation si Mission Control sunt aruncate ca posibile nume). Dar cand Ken si Daniel refuza sa repete pentru a mia oara Sunshine of Love de la Cream, Nick pleaca din formatie.


Mystik Spiral

Membri: Trent Lane (Alvaro J. Gonzalez), Jesse Moreno, Nick Campbell, Max Tyler

Facut de MTV ca sa umple locul Beavis and Butthead, Daria a devenit un bastion al culturii pop a anilor 90. Si, sincer ,trebuie sa le multumim creatorilor pentru ca ne-au dat Mystik Spiral, formatia grunge a lui Trent Lane, care se presupune ca a fost inspirat de Trent Reznor.


Mouse Rat

Membri cunoscuti: Andy Dwyer (Chris Pratt)

Andy isi descrie formatia ca o combinatie intre Matchbox 20 si The Fray, iar cantecele lor sunt inspirate de intamplari din viata lui. Cum era de asteptat, daca e sa ne uitam cu putina atentie la Parks and Recreation, nici una dintre melodii nu e prea reusita.


The Weird Sister

Membri: Jarvis Cocker (Pulp), Jonny Greenwood (Radiohead), Jason Buckle (All Seeing I), Steve Mackey (Pulp), Steve Claydon (Add N To X), Phil Selway (Radiohead)

In universul lui Harry Potter, Weird Sisters sunt staruri de marimea U2, Radiohead si Beiber la un loc. Nici in viata reala nu ar fi mai prejos. Desi in film apar o singura data, la Yulle Ball, prestatia lor e una legendar si actorii care i-au jucat pe elevi sunt si acum mirati ca au fost platiti sa ii vada pe cei sase muzicieni. Si, va spunem sincer, nu am fost vreodata mai gelosi pe niste figuranti.


Sex Bob-Omb

Membri: Scott Pilgrim (Michael Cera), Kim Pine (Alison Pill), Stephen Stills (Mark Webber)

Beck a facut o treaba asa de buna in a scrie melodiile pentru formatie din Scott Pilgrim vs. The World, incat e un adevarat soc sa iti dai seama ca in comicsurile lui Brian Lee O’Mailey, Sex Bob-Omb sunt de fapt lipsiti complet de talent. O mentiune speciala pentru The Clash At Demonhead (cu muzica scrisa de Metric) si Crash and the Boys (in spatele carora s-au aflat Broken Social Scene)

4 comentarii

Top 10 formatii fictive
edd
#1 -

Comentariu nou

pai si Stillwater?? :D

Top 10 formatii fictive
iuli
#2 -

Comentariu nou

Trupa din Queen of the damned in frunte cu Lestat (Stuart Townsend) :D

Top 10 formatii fictive
Eva
#3 -

pai si...

... Steel Dragon?

Top 10 formatii fictive
Eva
#4 -

m-am mai gandit :)

The Lone Rangers
The Soggy Bottom Boys

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje