Top 10 piese care fac referinta la alte formatii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ne place sa citim despre ce formatii au influentat o anumita trupa, ne place sa ii auzim cum fac referinta la un anumit artist si cel mai mult ne place cand arunca cate un vers intr-o melodie despre cei care le-au conturat stilul sau scriu o piesa intreaga despre un alt muzician. In topul de azi, am adunat zece melodii in care zece trupe aduc omagiu grupurilor care i-au influentat.

Camera Obscura - Lloyd, I'm Ready To Be Heartbroken

In 1984, Lloyd Cole and The Commotions lansau piesa Are You Ready To Be Heartbroken?. In 2006, trupa scotiana de twee pop Camera Obscura venea cu raspunsul la intrebarea pusa de Cole cu melodia Lloyd, I'm Ready To Be Heartbroken.

Frank Black - I Heard Ramona Sing

Liderul Pixies se numara printre muzicienii (nu putini la numar) influentati de The Ramones. Desi nu sunt mentionati direct si melodia nu suna deloc ca ceva ce formatia de punk ar fi scris, Ramona e o referinta clara la numele trupei, la fel ca si versul "they pull another Menudo" care face aluzie la schimbarile numeroase din trupa.

The House Of Love - The Beatles and The Stones

Un vers din refrenul acestui tribut adus formatiilor The Beatles si The Rolling Stones ne face sa ne intrebam: daca ei au pus V-ul in Vietman, a existat vreodata o tara numita Ietman?

P.S. I Love You - Where On Earth Is Kevin Shields

Ca sa raspundem la intrebare, Kevin Shields, liderul My Bloody Valentine, nu a disparut niciodata. A produs albume de la Primal Scream, Dinosaur Jr. si Mogwai, printre altii, a fost in turneu cu Primal Scream si a scris coloana sonora a flmului Lost In Translation.

The Fall - I Am Damo Suzuki

Multe formatii ii citeaza pe The Fall ca influenta, dar vocalul Mark E. Smith i-a recunoscut doar pe nemtii de la Can ca inspiratie pentru muzica pe care a scris-o. Melodia I Am Damo Suzuki e un tribut cat se poate de straightforward pentru fostul vocal Can si, de altfel, pentru intreaga trupa.

Jonathan Richman - Velvet Underground

Inca din perioada in care era lider The Modern Lovers, Jonathan Richman nu si-a ascuns iubirea pentru cei considerati parintii punkului: albumul de debut al trupei isi purta influentele Velvet Underground la vedere. Asa ca o piesa in care Richman sa ii ridice in slavi, pe buna dreptate, este un lucru perfect normal. Highlight: cand Richman incepe sa cante Sister Ray in mijlocul cantecului

MGMT - Brian Eno

Pe o piesa nebuneasca, perfecta pentru festivalurile de vara, MGMT isi declara iubirea pentru Brian Eno si isi pleaca umiliti capul in fata geniului lui Eno, caruia ii datoreaza enorm si care va fi mereu cu un pas inaintea tuturor.

LCD Soundsystem - Daft Punk Is Playing At My House

James Murphy da glas, nu fara o doza mare de ironie la adresa scenei, visului oricarui pusti indie, sa ii aiba pe Daft Punk in sufragerie. De parca repetatia titlului nu e de ajuns, melodia este acompaniata de un videoclip inspirat de Around The World al dou-ului francez

Pavement - Unseen Power Of The Picket Fence

Pavement au destule melodii despre alte formatii, printre care si Unseen Power Of The Picket Fence in care Stephen Malkums isi spune parerile despre REM, cum Time After Time e melodia care ii place cel mai putin si cum basistul "had all the right moves"

Sebadoh - Gimme Indie Rock

Mai mult un omagiu adus intregului gen, decat unei singure trupe, Gimme Indie Rock trece in revista toate formatiile importante, pana in acel moment, ale indie-ului american: Sonic Youth, Velvet Underground, Husker Du, The Stooges, Pussy Galore, pana si fosta trupa a vocalului Lou Barlow, Dinosaur Jr.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje